Дротови шмрчу: 66 одсто тестираних полицајаца позитивно на дрогу

Инспектор Одјељења за борбу против наркоманије МУП-а Сарајевског кантона Џемал Мурга рекао је да је изненадним тестом утврђено да је на дрогу било позитивно 66 одсто тестираних полицајаца у Сарајеву. „Прије неколико година тестирали смо три полицајца на дрогу. Један је био позитиван на хероин и марихуану, други само на марихуану, а трећи је био […]

среда, мај 2, 2012 / 16:17

Инспектор Одјељења за борбу против наркоманије МУП-а Сарајевског кантона Џемал Мурга рекао је да је изненадним тестом утврђено да је на дрогу било позитивно 66 одсто тестираних полицајаца у Сарајеву.

„Прије неколико година тестирали смо три полицајца на дрогу. Један је био позитиван на хероин и марихуану, други само на марихуану, а трећи је био чист”, рекао је Мурга за данашњи сарајевски Дневни аваз.

Он је рекао да не треба да чуди то што је прије мање од мјесец дана један од припадника полиције Федерације БиХ убио дјевојку, јер полиција не ради психо тестове, и додао да је у полицији било и неколико случајева самоубистава, о чему, како је навео, сви ћуте.

Мурга тврди да се у Сарајеву дневно троши два килограма хероина и да у том граду има око 3.000 овисника који се сваког дана дрогирају.

Он је истакао и да у БиХ још не постоји комисија за уништавање наркотика и да би њу требало да формира Савјет министара БиХ на основу Закона о спречавању злоупотребе дрога, који је усвојен још 2006. године.

„Толико година је прошло, а на нивоу БиХ немамо законског основа за уништавање дроге. Не постоји ни акт који одређује на који начин дрогу треба уништити. Због тога та заплијењена роба стоји у депоима или касама запечаћена”, рекао је инспектор Мурга. 0 КОМЕНТАРА

  1. Bigeru, a rječnik firerov je kao diplomatsko predsjednički? Računaš li ti to i njega u bl džeparoše.Nemaju više sitni džćeparoši šta ni izdžepariti. Predsjednik ih je sve preduhitrio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *