Драгутин Илић са Бојаном Бајићем

Предсједник Партије социјалне правде, Драгутин Илић, и предсједник Наше странке, Бојан Бајић, потписали су данас у Бањој Луци Споразум о уједињењу и најавили будуће заједничко дјеловање у оквиру Наше странке.

субота, 27 јуна, 2009 / 12:15

Споразум је потписан у оквиру манифестације "Дан социјалдемократије у БиХ" која је данас одржана у Бањој Луци, на којој је одржан и округли сто под називом "Социјалдемокартије у БиХ – 100 година послије".

Предсједник ПСП, Драгутин Илић, рекао је да је основни мотив за уједињење чињеница да обје странке имају готово идентичан прилаз рјешавању проблема у друштву, те ће будуће заједничко дјеловање бити базирано на искуству ПСП и енергичности Наше странке.

"На жалост, данас смо констатовали да се социјалдемократија промијенила и скренула са идеолошког пута ка материјалном и то не само код нас, већ и у Европи", оцијенио је Илић.

Предсједник Наше странке Бојан Бајић најавио је да ће у септембру у Бањој Луци бити одржана оснивачка конвенцију градске организације ове странке, када би, како је рекао, Нашој странци требало да приступи још организација и појединаца.

Он је нагласио да социјалдемократски потенцијал у БиХ постоји, али да је тренутно, како је рекао, нарушен од странака које у свом називу носе тај предзнак.