Давидовић – Фирер пуштен из притвора у Трсту

ТРСТ/БЕОГРАД – Вођа неонацистичке организације Национални строј, Горан Давидовић, познатији као Фирер, привремено je пуштен из притвора у Трсту до одлуке италијанског апелационог суда о његовој екстрадицији Србији, која се очекује почетком јула, саопштено је из Министарства правде Србије. Давидовић је правоснажно осуђен у Новом Саду за изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости, […]

субота, јун 27, 2009 / 15:13

ТРСТ/БЕОГРАД – Вођа неонацистичке организације Национални строј, Горан Давидовић, познатији као Фирер, привремено je пуштен из притвора у Трсту до одлуке италијанског апелационог суда о његовој екстрадицији Србији, која се очекује почетком јула, саопштено је из Министарства правде Србије.

Давидовић је правоснажно осуђен у Новом Саду за изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости, јер је крајем 2005. године вербално и физички напао учеснике антифашистичке трибине у Новом Саду.

Ухапшен је 18. априла ове године у Трсту, на основу захтјева за екстрадицију који су упутиле власти у Србији.

Општински суд у Новом Саду издао је 24. марта потјерницу за Давидовићем, пошто се осуђеник није јавио на одслужење казне у Казнено-поправни завод Сомбор.

Министарство правде Србије упутило је Министарству правде Италије захтјев за изручење Давидовића, на основу информација Општинског суда у Новом Саду да се он крије у Италији.Оставите одговор