07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Дотле дошло: Сад саудијског новинара траже у Београдској шуми

Потрага за несталим саудијским новинаром Џамалом Кашогијем проширена је на два шумска подручја изван граница Истанбула, јавиле су локалне новинске агенције.

четвртак, 18 октобра, 2018 / 23:21

Значајно проширење подручја потраге на Београдску шуму и фарму у покрајини Јалова услиједило је након што је полиција већ прегледала снимке са неколико стотина камера за надзор у граду, како би установила да ли су се возила саудијског Конзулата кретала касно 2. октобра, када је Кашоги нестао.

„Гардијан“ је пренио да се потрага врши уз помоћ дронова и рефлектора.

Турски форензичари јутрос рано су напустили просторије у којима станује генерални конзул Саудијске Арабије Мохамад ел Отаиби, који је прије два дана напустио Турску.

Истражиоци су по други пут претресли просторије Конзулата, а за сада није познато шта су открили током другог претреса.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су током претреса у понедјељак, 15. октобра, пронађене „токсичне супстанце“ и да је примијећена нова фарба у просторијама.

Кашогија, новинара „Вашингтон поста“ и критичара саудијског принца Мохамада бин Салмана, испред Конзулата у Истанбулу чекала је вјереница, која је изјавила да он није изашао из зграде.

Турски званичници су у посљедње двије седмице износили шокантне чињенице за које тврде да доказују да је Кашоги убијен и да је његово тијело склоњено из Конзулата.

Медији у Турској и САД објавили су детаље са аудио снимка на којем се, наводно, чује мучење саудијског новинара.

Саудијац осумњичен да је умијешан у нестанак саудијског новинара Џамала Кашогија погинуо је данас у саобраћајној несрећи.

Мешал Сад М. Албостани, који је био у саудијском Конзулату у Истанбулу када је новинар ушао у зграду 2. октобра, настрадао је у саобраћајној несрећи у Ријаду.

Медији су јавили да је главни осумњичени тјелохранитељ саудијског принца, а чланови саудијске краљевске породице тврде да нису умијешани у убиство новинара.3 КОМЕНТАРА

  1. Дворска луда Трамп пошто мрзи новинаре, слободу говора и слободне медије показао је своје право лице.
    Он прича о 450 + 110 милијарди долара трговинских споразума са највећом извозницом тероризма и зла Саудијском Арабијом.
    Исјекли новинара Вашингтон поста и ником ништа.
    Надам се да Трамп ово неће преживјети, Саудијска Арабија није пријатељ слободног човечанства.

  2. Батајница, корито Дунава итд, етц. Проверите, молим вас. Има ту покојника још из прошлог рата. Радо Србин сакрива своје и туђе лешеве.

    1. У Цариграду постоји дио који се зове Београдска шума.Ту су долазила отета српска дјеца,сепећарењем,из Србије и Босне,у јањичарски камп.Нема везе с Дунавом,али мораш нешто и прочитати,а не само наслов.

Коментариши