Донбас у Приједору

Наше је да подржимо Самопоштовање као и увијек, посебно што је гост у Приједору овај пут наш Дани(ј)ел Симић.

среда, 23 марта, 2022 / 15:26

Не можемо гарантовати, али смо готово сигурни да ће и овај пут искористити прилику да исмије шовинистичку манифестацију "Дан бијелих трака" која се заснива на лажима и већ годинама покушава протурити лажну тезу да је неко "несрбима" наредио да у Приједору 1992. године носе бијеле траке.

Због супротстављања овим лажима у јавном простору и Симић и Фронтал.РС су тужени од стране једне маргиналне организације, која учествује у тој паради нетолеранције и лажи.

Остатак сервисних информација је уредно написан на насловној фоготрафији.

(Допуна из Приједора, текст организатора)

Синоћ смо у препуној сали Завода за изградњу града одржали предавање на тему руско-украјинског сукоба, гдје нам је "свјеже" информације и своја искуства са боравка у Доњецку пренио Данијел Симић, који је на Донбаском фронту провео скоро мјесец дана као дописник РТРС-а.

Предавање је почело минутом ћутње у част трагично страдалог Раденка Башића, нашег суграђанина.Знатижељни суграђани сазнали су много о самом карактеру сукоба, разликама између Руса и Украјинаца, животу обичног човјека и његовим проблемима у рату, као и многим детаљима које нису могли да сазнају из медија.

Овим предавањем смо отворили сезону, а у току године очекујемо још много занимљивих гостију из разних сфера, од историје до умјетности.