Додик: Викиликс је у праву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да тајне депеше „Викиликса“ нису откриле ништа ново у БиХ и додао да амбасадори у овом региону воде своју политику и да за извештаје, умјесто чињеница, користе своје личне импресије.  Он је рекао да је у БиХ на сцени "амбасадократија" и да су лоши момци сви који се […]

четвртак, април 7, 2011 / 11:15

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да тајне депеше „Викиликса“ нису откриле ништа ново у БиХ и додао да амбасадори у овом региону воде своју политику и да за извештаје, умјесто чињеница, користе своје личне импресије.

 Он је рекао да је у БиХ на сцени "амбасадократија" и да су лоши момци сви који се дрзну да се томе супротставе.

"Ако још не пристајете да испуњавате њихове захтјеве који су често, што се види и из депеша, антидејтонски онда је најлакше да вас оквалификују као пријетњу миру и стабилности", рекао је Додик, реагујући на објављене депеше "Викиликса", у којима је означен као пријетња стабилности БиХ и региону.

Предсједник РС истиче да депеше Стејту департменту које је слао амбасадор Чарлс Инглиш указују на још један феномен када су у питању земље тзв. западног Балкана, а то је да "амбасадори у нашем региону воде своју политику и да у извештаје уместо чињеница користе искључиво своје личне импресије".

"Садржај депеша које објављује ‘Викиликс’ открива и антидејтонске тежње америчког амбасадора који је очито био у служби оних у БиХ који су желели и данас желе да развласте РС, све под изговором стварања функционалне државе", рекао је Додик.

Предсједник РС наводи да Инглиш констатацијом у депеши – "нисмо толико сигурни да ли су Европљани спремни да руководе Босном после ОХР", потпуно нескривено показује тежњу поједних држава да руководе БиХ како се отворено изразио амерички амбасадор.

"Тај исти амбасадор (Инглиш) је довео у заблуду замјеника америчког државног секретара Џејмса Стајнберга, позивајући га прошле године у Бутмир, код Сарајева, уз обећање да је све договорено и да ће БиХ добити нови устав и да је потребно само да се он појави", навео је Додик.

Стајнберг је, према ријечима Додика, након пола сата у Бутмиру схватио да је преварен, а познато је да је тада Инглишу позлило.

"Добро је што преко ‘Викиликса’ добијамо потврду за већину ствари које смо знали, а да и нисмо читали њихове депеше. Уколико се одлучимо да пишемо о њима, њиховим понашањима, ставовима и навикама, бојим се да ће наше штиво бити читаније, а они далеко лошији момци него што смо ми у њиховим депешама", рекао је Додик.

"До тада Република Српска остаје привржена досљедном поштовању Дејтонском споразума, којим јој је гарантована аутономија и снажно ће се залагати за очување мира и стабилности како у БиХ тако и у региону", поручио је предсједник РС.0 КОМЕНТАРА

 1. da, ovdje se to uvijek tako radilo.Ali, bilo bi dobro da strane ambasade objave dokumente o saradnji predsjednika i njh prije nego su ga doveli na vlast, odnosno dok je na vlasti bio SDS.
  Da narod vidi šta im je on obećavao, šta im je i kako govorio i medio da ga dovedu na vlast, a šta su mu oni zauzvrat dali, osim vlasti.A, dozvolili su mu da rasturi ekonomski, finansijski i svakako RS.Pljačkao je i arčio sa svojim snsd-om sve do čega je došao:privredu, PIO, zdravstvo i školstvo, telekom, šumu, željeznicu, poljoprivredu, fondove i preduzeća sve redom,crkvu, dakle sve što je postojalo u rs.
  Sada kada više ništa nemamo, osim ogromnih kredita koje nam je natovario, on je postao šizofrenik:umislio da je bog, da može svakoga gaziti kao svoj narod,oteo im se, kao duh iz boce.
  Dakle, njima ne smeta šta je on od nas uradio, to je i radio u dosluhu sa njima, znao je dok nas uništava da ga neće dirati, ali kada je tu stvar završio, oni bi dalje, ali umišljeni bog, im se oteo.
  Sada smišljaju kako da ga se riješe.
  Na kraju, bilo bi dobro da nam se objelodani pod kojim uslovima su ga doveli na našu glavu.

 2. Valda je sada svima jasno da je Mile „patriota“jedna obična lopuza koja je za šaku dolara prodala i državu i narod.
  Govoreno je al niko nije vjerovao, e sad ga valja trpiti ili s hvatati glogova koca

 3. Милетов рад је увијек био исти. задужи се и раскрчми, а кредите ће враћати покољења. Битно је набацити посао својим тајкунима. Што се тиче странаца, човјек је и сад ка „патриота“ продао Брчко, тј. довршио оно што је радио у првом мандату. Не треба заборавити да је он рушио српску власт уз помоћ странаца, достављао листе кога треба охр да казни (Умићевић је то директно признао) а последњи мандат му је дао други тип са платне листе странаца, Драган чавић, који је оцвикао пола СДС Ешдауну. ова двојица су два лажна валтера који нас воде у пропаст

 4. Jao pametnjakovica, pa nadjite nam vi boljeg politicara koji ima sve samo pozitivno. Imali smo ih pa su krali a i Republiku razgradjivali samo zbog svoje koristi. A sada imamo makar nekoga ko se zalaze za nacionalno dobro sto nam je u momentu najbitnije. Jer danas para imas a sutra ih mozda i nemas, a pitanje je hoceli Evropske zajendnice kroz 10 godina jos i biti, davam je od donacija da zivite.
  A jedno upamtite , sve dok je bosnjacima i hrvatima Dodik u grlu to znaci da srbima mora biti dobar jer ga nema boljeg.

 5. Ti si sparta ili budžetski pacov, ili si čovjek sa posebnim potrebama.
  Tako govore i glasaju ili oni koji imaju koristi, ili grupa koju čine:nepismeni,ljudi sa posebnim potrebama,imbecili.
  Sada se pronađi.

 6. Спарта стварно лупаш као муда по самару. Шта је с тобом човјече? Не знам да ли си свјестан да Миле гледа само свој банковни рачун, а сад се за то њему исплати србовати јер је на власти. Скини га са власти и радиће шта је радио 1998.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *