Дачић: Хероин преко Балкана

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је на Међународној конференцији за борбу против дрога, да скоро 80 одсто хероина из западне Европе пролази балканском рутом и да је потребно да у региону буду присутне агенције за борбу против илегалне трговине наркотицима. "Због тога је повећана и размјена информација са америчком Агенцијом за борбу против трговине […]

четвртак, април 7, 2011 / 11:30

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је на Међународној конференцији за борбу против дрога, да скоро 80 одсто хероина из западне Европе пролази балканском рутом и да је потребно да у региону буду присутне агенције за борбу против илегалне трговине наркотицима.

"Због тога је повећана и размјена информација са америчком Агенцијом за борбу против трговине наркотицима – организатором конференције, а само прошле године је размијењено скоро хиљаду информација", навео је Дачић на конференцији која се одржава у мексичком граду Канкуну, саопштио је МУП Србије.

Мото конференције је, према Дачићевим ријечима, да се заједничким снагама уједињени боримо против наркокриминала који постоји широм свијета.

Служба за борбу против организованог криминала Министраства унутрашњих послова Србије одржала је презентацију о "Трендовима организованог криминала на Балкану", а посебна пажња је била усмјерена на балканску руту хероина.Оставите одговор