Загреб: Лобања српског криминалца у Јаруну

Лобања која је прије недељу дана нађена близу језера Јарун у Загребу припада убијеном српском криминалцу Цветку Симићу, изјавио је начелник криминалистичке полиције Хрватске Витомир Бијелић, док је јутрос из МУП-а стигло службено саопштење које то потврђује. Бијелић је синоћ у Дневнику Хрватске телевизије изјавио да је полиција добила резултате ДНК анализе, који су потврдили […]

четвртак, април 7, 2011 / 11:50

Лобања која је прије недељу дана нађена близу језера Јарун у Загребу припада убијеном српском криминалцу Цветку Симићу, изјавио је начелник криминалистичке полиције Хрватске Витомир Бијелић, док је јутрос из МУП-а стигло службено саопштење које то потврђује.

Бијелић је синоћ у Дневнику Хрватске телевизије изјавио да је полиција добила резултате ДНК анализе, који су потврдили да нађена лобања припада криминалцу чији је искасапљени леш пронађен у језеру Јарун.

Лобању је случајни пролазник нашао 30. марта недалеко од комплекса "Младост" на Јаруну, у потоку Чрномерец.

"Обављеном идентификацијом остатака лобање на подручју Јарунске шуме утврђено је да се ради о лобањи покојног Цветка Симића. Друге детаље везане за ово криминалистичко истраживање у овом тренутку не можемо износити", саопштио је јутрос МУП.

Симићев искасапљени леш, односно његов торзо, почетком марта 2010. у Јаруну су уочили веслачи, а ангажовани полицијски рониоци из језера су извукли и Симићеве ноге.

Симић се последњи пут јавио из Загреба половином фебруара 2010, а након неколико дана нађен је спаљен аутомобили који је користио.

Полиција је имала у архиви Симићев ДНК, јер га је пре неколико година ислеђивала због уплетености у послове с дрогом, па је идентификациоја спроведена брзо.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *