Додик у Дрвенграду гледао Кустуричин нови филм

Предсједник Републике Српске Милорад Додик боравио је данас у Дрвенграду, на Мокрој Гори, гдје му је прослављени српски режисер Емир Кустурица претпремијерно приказао свој нови филм о православљу који је снимио у Требињу. Додик је у Дрвенграду боравио након данашње посјете "Андрићграду" који Кустурица гради у сарадњи са Владом РС и општином Вишеград – сазнаје […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 08:35

Предсједник Републике Српске Милорад Додик боравио је данас у Дрвенграду, на Мокрој Гори, гдје му је прослављени српски режисер Емир Кустурица претпремијерно приказао свој нови филм о православљу који је снимио у Требињу.

Додик је у Дрвенграду боравио након данашње посјете "Андрићграду" који Кустурица гради у сарадњи са Владом РС и општином Вишеград – сазнаје Срна.

Десетоминутни играно-документарни филм о православљу дио је омнибуса који ће урадити седам свјетских режисера о исто толико религија.

Кустурица, осим што је режирао, у филму глуми и једини лик – монаха у самотном православном манастиру.

"Прича је о монаху који има необичну навику да из манастира на леђа натовари један велики руксак и одлази на тај врх, тешко се пење, истресе камење, исплаче се на врху и врати назад, па опет испочетка", подсјетио је Кустурица на садржај филма након што је његов снимање завршио 7. октобра.

Филм је сниман на свим значајнијим православним локалитетима од Љубиња до Требиња у Српској.

Филм о православљу Кустурица је завршио 7. октобра. 0 КОМЕНТАРА

 1. I ovaj izlet smo mu mi platili. Helikopter, žderanciju, obezbeđenje, silne troškove, i naravno snimanje filma ….sve je to iz našegsa džepa.
  Nema vremena ni novca za mašinovođe, da ih obiđe , da porazgovara sa njima, da sa njima ruča .
  Važno je da su oni bili godinama u rovovima zbog našega mila.

 2. „Прича је о монаху који има необичну навику да из манастира на леђа натовари један велики руксак и одлази на тај врх, тешко се пење, истресе камење, исплаче се на врху и врати назад, па опет испочетка“,

  Ха ха ха ха ништа ново, типично за ПЛАГИЈАТОРА! Ово је преписао из Лунгиновог филма Острво (монах који одлази чамцем на острво)!

  Ја ђубрета јеботе не могу да вјерујем! Умјесто да је искористио мотив Калиста, како обнавља (гради) цркв(иц)е…

  Вртивјера (Емир/Немања) је тешка ПРЕВАРА!

 3. Што дрвенград? кад је оно све класика, бетон, бетон само бетон..и цигла, класични гитер блок..вјероватно ће бити обложено неком ламперијом ко фол средњовјековни стил градње..:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *