Додик: СНСД-у министарско мјесто у Влади Федерације

Лидер СНСД-а Милорад Додик очекује да ће ова странка добити министарско мјесто у будућој влади Федерације БиХ. "Сматрамо да је то дио договора који смо имали првенствено са ХДЗ-ом БиХ, а који се односио на именовање Давора Чордаша на мјесто министра за избјегла и расељена лица Републике Српске", рекао је Додик Срни. Говорећи о притиску […]

уторак, 15 марта, 2011 / 22:51

Лидер СНСД-а Милорад Додик очекује да ће ова странка добити министарско мјесто у будућој влади Федерације БиХ.

"Сматрамо да је то дио договора који смо имали првенствено са ХДЗ-ом БиХ, а који се односио на именовање Давора Чордаша на мјесто министра за избјегла и расељена лица Републике Српске", рекао је Додик Срни.

Говорећи о притиску међународне заједнице на политичке партије у ФБиХ, Додик је рекао да "они који прихватају било какву врсту притиска свјесно то чине".

"Притиска међународне заједнице нема у Српској, нити ћемо га икада прихватити", истакао је Додик.

У згради ОХР-а у Сарајеву у 16.00 часова требало би да почне заједнички састанак лидера СДП-а БиХ, СДА, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 о формирању власти у ФБиХ, након серије појединачних сусрета представника ових странака.

Претходно су у ОХР-у одржани одвојени сусрети о овој теми са лидерима ХДЗ-а 1990 Божом Љубићем и СДП-а БиХ Златком Лагумџијом, предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, а почео је састанак и са шефом СДА Сулејманом Тихићем.Оставите одговор