Додик: Овдје су увијек одлучивали странци

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик оцијенио је да БиХ никада неће наћи свој начин егзистирања, јер о њој никада нису одлучивали људи који ту живе, него странци, према којима је подаништво огромно. Додик је за данашњи "Блиц" истакао да је БиХ велики терет за Републику Српску, јер много кошта, а Српска ништа не добија […]

субота, 14 априла, 2012 / 12:35

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик оцијенио је да БиХ никада неће наћи свој начин егзистирања, јер о њој никада нису одлучивали људи који ту живе, него странци, према којима је подаништво огромно.

Додик је за данашњи "Блиц" истакао да је БиХ велики терет за Републику Српску, јер много кошта, а Српска ништа не добија заузврат, осим проблема.

Предсједник Српске је поновио да Република Српска неће признати независност Косова, које је извор дугорочне нестабилности на Балкану те навео да постоје притисци посебно од политичког Сарајева да БиХ призна Косово, али да се то неће дестити, јер је Српска незаобилазан фактор у БиХ и њени представници у заједничким органима неће дозволити да то питање уопште буде разматрано.

"Косово је нелегална и нелегитимна држава, коју се вјештачки признале велике моћне силе како би казниле и још једном понизиле српски народ. Као такво оно не може да добије легитимитет Републике Српске", рекао је он.

Додик је рекао да Република Српска подржавамо демократски капацитет који има Србија и да је спремна да сарађује са свим политичким субјектима у Србији.

Он је навео да је као предсједник Републике Српске веома заинтересован за демократске процесе који се дешавају у Србији, као и за изборе у тој земљи те да је Српска заинтересована за јачу Србију, а основ те снаге види у демократској опцији.

Додик је подсјетио да странка коју води СНСД има потписан споразум са Демократском странком Бориса Тадића и у том погледу га подржава.

"Сматрамо да треба да подржимо ДС као сестринску партију и не мислимо да је то уперено против некога. То је политичка снага која је реална и рационална", рекао је Додик.

Он је поновио да је лидер ДСС Војислав Коштуница доказани пријатељ Републике Српске , као и да са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем нема никаквих додирних тачака и да не би волио да Јовановић пређе цензус.0 КОМЕНТАРА

  1. Koji vjetar tebe precjedniče donese.I ti si bio njihova srećka.A sad ti ne valjaju.Ko je sad tu koga?Nek te sad vode tamo kod svoje mame.Ovdje si dozlogrdio svima koji od tebe nemaju korist.A i njih nerviraš samo neće da priznaju.Dosadan si brate.Ko papagaj ponavljaš.Al ajd ti nama otjeraj te strance,oslobodi nas pa ćemo ti oprostit pola.A šta ti sad smeta Čeda.Pa njega su isti vjetrovi donjeli.Kolko ste samo para uzeli od njih.Izaće vam na nos.