Додик најавио узвратну посјету Јужној Осетији

Предсједник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов састао се у Бањој Луци с предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, а потом је потписан споразум РС и Јужне Осетије о сарадњи у привреди, култури, образовању и спорту.

среда, јануар 10, 2018 / 16:25

Додик и Бибалов су изјавили новинарима да су Српска и Јужна Осетија „пријатељске земље, с врло сличним начином настанка, које посебно повезује пријатељство с Русијом“.

У Министарство спољних послова БиХ је из Грузије стигла дипломатска нота због присуства делегације Јужне Осетије на прослави 9. јануара, Дана РС.

„Ја сам дошао у Републику Српску, а не у БиХ“, рекао је Бибалов, коментаришући ноту Грузије.

У сличном духу одговорио је и Додик.

„Ми нисмо непријатељски настројени према њима, али сматрамо да је сарадња са легитимним републикама и народима нормална. Очекивали смо да ће нас похвалити, а не да ће на тај начин реаговати. Колико ја знам предсједник је у посјети Републици Српској, а не БиХ“, нагласио је предсједник Српске.

Додик је казао да је Република Српска на обиљежавање Дана РС „позвала пријатељске земље, што Јужна Осетија јесте, за разлику од Грузије“.

Додик је захвалио предсједнику Јужне Осетије за учешће у прослави Дана Републике, истичући да је учинио напор да буде са народом Републике Српске када је то важно за Српску.

„Увјерен сам да ће наша сарадња бити плодотворна и успјешна. Наставићемо да сарађујемо“, навео је Додик додајући да ће на позив Бибилова посјетити Јужну Осетију на њихов дан републике.

 3 КОМЕНТАРА

  1. Додик и Бибалов су изјавили новинарима да су Српска и Јужна Осетија “пријатељске земље, с врло сличним начином настанка, које посебно повезује пријатељство с Русијом”.

    Da mi je neko pricao ne bih vjerovao,Bakir i stara administracija su stvarno supci.Na kakvu sve glupost nece nagovoriti naseg predsjednika…

  2. Веома добро смишљен пропагандни потез за народне масе. О делегацији Јужне Осетије се стидљиво огласила и сама Грузија и нико више у свијету. Када би „велики баја“ имао баш толико велика јаја , каквима се дичи , што није позвао руководство Крима??? Овако , остаје само његовим сљедбеницима и онима који то желе постати да тврде како је он раме уз раме са највећим родољубима у нашој историји. А у ствари , ради се о сплеткарошу и кукавици у рангу шибицара и кокошара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *