Додик лајкс дис пост: Мектић неће да се дружи

Драган Мектић oдбија могућност да се сретне с Додиком. “Не, не долази у обзир, зато што имају процедуре и ради се на најкоректнији могући начин по тим процедурама, а ја ако бих пристао на разговор, онда бих директно признао да не постоје такве процедуре, да смо ми нешто радили без знања МУП-а Републике Српске и […]

субота, 12 децембра, 2015 / 15:39

Драган Мектић oдбија могућност да се сретне с Додиком.

“Не, не долази у обзир, зато што имају процедуре и ради се на најкоректнији могући начин по тим процедурама, а ја ако бих пристао на разговор, онда бих директно признао да не постоје такве процедуре, да смо ми нешто радили без знања МУП-а Републике Српске и на своју руку, а то једноставно није истина”.

Мектић је ово изјавио у емисији Пулс народа, Радија БН, јавља новинска агенција Патриа.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сада покушава да се вади, каже Мектић.

“Он нас све гура у неки гето, постајемо заморчад његових интереса. Нека се он вади из читаве те ситуације и да видим како ће спријечити било коју наредбу да се истражи било које криминално дјело”, додаје Мектић.

Он подсјећа да је прије десетак година СИПА долазила на начин да је са наредбом и специјалном јединицом полиције опколила полицијску станицу, забранила излазак било коме из било које просторије, изузела документацију.

"Ми смо сада утврдили правила додатна да се такве процедуре и такви претреси врше заједнички. И тако је рађено у Новом. Дан прије, има писмени доказ, СИПА је упутила документ МУП-у Републике Српске и рекла да треба да изврши по наредби Суда одређене претресе и тражила од МУП-а РС да обезбиједи три патроле полиције, три криминалистичка техничара који ће јој помоћи. Сутрадан када је СИПА дошла то је све чекало на лицу мјеста. Показана је наредба и нико није из МУП-а Републике Српске имао било какву примједбу", рекао је Мектић.