Додик и Лагумџија се састају у Бањој Луци

Делегације Савеза независних социјалдемократа и Социјалдемократске партије БиХ данас ће се састати у Бањалуци. Страначке делегације предводиће лидери странака, Милорад Додик и Златко Лагумџија. Како се сазнаје тема разговора биће релаксација односа између ове двије социјалдемократске партије. Данас се настављају појединачни разговори лидера политичких странака. По други пут у посљедњих седам дана требали би се […]

субота, октобар 20, 2012 / 10:21

Делегације Савеза независних социјалдемократа и Социјалдемократске партије БиХ данас ће се састати у Бањалуци. Страначке делегације предводиће лидери странака, Милорад Додик и Златко Лагумџија. Како се сазнаје тема разговора биће релаксација односа између ове двије социјалдемократске партије.

Данас се настављају појединачни разговори лидера политичких странака. По други пут у посљедњих седам дана требали би се састати предсједници СДП-а и СНСД-а Златко Лагумџија и Милорад Додик.

Након првог састанка с Лагумџијом Додик је поручио да нема гаранција какво ће бити Лагумџијино понашање у будућности, а уочи сједнице Представничког дома БиХ у уторак, поновио је да остаје при захтјеву за Лагумџијину смјену с положаја министра иностраних послова БиХ, као и првог замјеника предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Дениса Бећировића.

Након тога, иако није желио говорити о детаљима, предсједник СДА Сулејман Тихић, потврдио је да је постигао споразум с предсједником СНСД-а Милорадом Додиком о формирању нове парламентарне већине и да ће детаљи бити познати у понедјељак, када ће на дневном реду Дома народа бити смјена министара и замјеника из реда СДА.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *