Додик: Бошњацима никада неће припасти цијела БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да изјаве бошњачких интелектуалаца који су га довели у везу са Хилтером, нису ништа ново, с обзиром да су званичници Српске одувијек нападани из Федерације БиХ, али и поручује да Бошњацима никада неће припасти цијела БиХ. "Невјероватно, како да коментаришете ту причу интелектуалаца. Шта је интелектуално данас? Што јаче […]

четвртак, април 26, 2012 / 18:04

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да изјаве бошњачких интелектуалаца који су га довели у везу са Хилтером, нису ништа ново, с обзиром да су званичници Српске одувијек нападани из Федерације БиХ, али и поручује да Бошњацима никада неће припасти цијела БиХ.

"Невјероватно, како да коментаришете ту причу интелектуалаца. Шта је интелектуално данас? Што јаче пљунути, упоредити са најмрачнијим периодом у историји? То наравно није тачно. Мислим и даље да је БиХ неодржива и да је за Бошњаке најбоље да се разиђемо. Онда би они могли да направе себи неку заједницу у којој би могли нормално да живе, а ми да их не нервирамо. Ми бисмо били само добре комшије. Мислим да би то била најбоља ствар", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, бошњачки захтјеви су искључиво везани за намјеру мајоризације Хрвата, након које би на ред дошли Срби, па би Бошњацима припала цијела БиХ.

"Ја им морам поручити да им никада неће припасти цијела БиХ. Оно што припада Републици Српској је трајно наше, а они могу да размишљају шта год хоће о томе. У том погледу, остајемо привржени Дејтонском споразуму, али ако ме неко позива да разматрам разне могућности, онда мислим да је за Бошњаке најбоље да одустану од БиХ", рекао је Додик.

Професори на Факултету политичких наука у Сарајеву Сенадин Лавић и Суад Куртћехајић говорили су јуче о теми "Опасна политика Милорада Додика према БиХ" на јавној трибини у Вијећу Конгреса бошњачких интелектуалаца у Сарајеву.

Куртћехајић је навео да се "Додик мора зауставити" и да, осим интелектуалаца и политичара, мора реаговати и међународна заједница, односно високи представник у БиХ Валентин Инцко. "Не може се међународна заједница руководити тиме што је Додик освојио велики број гласова на изборима. Исто је тако и Хитлер дошао на власт, а знамо шта се послије догађало", рекао је Куртћехајић.

Срби у Сарајеву у лошем положају

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су Срби данас у Сарајеву у лошем положају захваљујући, прије свега, политици Алије Изетбеговића, али и његовог сина Бакира.

Предсједник Српске поручио је предсједавајућем Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да је Сарајево прије рата на просторима БиХ било највећи српски град, а да у њему данас живи минималан број Срба.

Додик је нагласио да није случајна тврдња да данас у Сарајеву живи више Кинеза него Срба.

Он је напоменуо да се може рећи да ту живи одређен број Срба само ако се интегрално посматрају Сарајево и Источно Сарајево.

"Источно Сарајево, међутим, не припада Сарајеву. Људи који живе у Источном Сарајеву напустили су централне дијелове града Сарајево пошто не желе живјети у условима мајоризације и понижавања", рекао је Додик новинарима.

Изетбеговић је за Алтернативну телевизију изјавио да Срби сасвим комотно живе у Сарајеву и да нико од 4.000 Срба који раде у федералном Сарајеву нема непријатности због тога што су Срби. Он је навео да у Сарајеву никада није живјело 150. 000 Срба, већ 31 одсто када је тај град бројао 350. 000 становника, а изнио је и тврдњу да су "поједини Срби у Сарајеву 1996. године палили станове и наговарали сународнике да не остану у такозваној Алијиној држави".0 КОМЕНТАРА

  1. Blago nama Srbima u RS. Mi smo u odlicnom polozaju zahvaljujuci prije svega nasem predsjedniku! Hvala mu gdje cuo i ne cuo! Zahvaljujuci njemu , za razliku od Srba u Sa koji su u losem polozaju mi smo vecinom zaposleni, plate redovne i solidne, penzije dooobre, kriminala i nepotizma onoliko koliko i u razvijenijim zemljama, zaduzenost u granicama normale…Da ne duzim dobro nam je daa od silnog dobra jedva disemo.
    Predsjednice, pusti ti fedeaciju i Sarajevo, znas li ti kako zive Srbi u RS? Ako ne znas da ti kazem :zive kao u Etiopiji.

  2. Kao sto ni tebi ne pripada cijela RS.Da nije one svite oko tebe ,crnih limuzina iostale govnarije kad dodjes u Bijeljinu,Focu,Doboj ljudi bi mislili da je dosao sef civilne zastite a ne predsednik RS.Toliko si omiljen u narodu.Ti supljaci o navodnoj ugrozenosti slusaju jedino ti i ti dousnici oko tebe. U to glupost vise niko nevjeruje.Dosta je tih huskackih izjava o navodnoj ugrozenosi, pa viste sa svojom osionoscu,kriminalom,korupcijom,javaslukom najvise urusili RS i ona ce kao posledica toga stanja jednog dana nestati.I ja cu se obradovati toj cinjenici jer to nije RS za koju smo se borili vec privatna prcija grupice kriminalaca.I ona kao takva treba sto prije nestati.Smrt kriminalcima,dezerterima i ratnim profiterima,tako je nekad general Slavko Lisica zavrsavao svoj borbeni izvjestaj.

Оставите одговор