Добрило Дедеић: Срба у Подгорици има 24 одсто

Добрило Дедеић, након кандидатуре за предсједника Црне Горе, сада је носилац листе Српске коалиције на локалним изборима у Подгорици, гдје има значајно веће шансе. Будући да се све одиграва у новофеудалној НАТО-држави, Фронтал.СРБ има обавезу да пренесе шта бесједи.

петак, 25 маја, 2018 / 14:02

"Овај град и држава имају обавезу да Србе учине равноправним грађанима"

"Све је просто. Нијесу Срби мање паметни, нити мање образовани од других. Неко ће рећи да би се на тај начин могло ући у зону кршења закона. Можда се ствари могу и тако третирати. Али, нека. Веће је било кршење Устава, закона и међународних стандарда тиме што смо доведени у ову ситуацију – од нашег хипотетичког одговора, какав је могућ и извјестан ако Српска коалиција буде у позицији да врши власт. Клин се клином избија", истакао је Дедеић.

Он је оптужио Демократску партију социјалиста за "модерни урбаницид".

"ДПС је одговоран за модерни урбаницид, уз бројна кривична дјела која су пратила активности власти. Јавна је тајна да јавно – приватна партнерства у Подгорици, почевши од урбанизма до најкрупнијег бизниса, држи ограничен круг људи везан искључиво за Демократску партију социјалиста. Град се не развија равномјерно, цијели дјелови Подгорице немају никакве сличности са неколико квартова који визуелно изгледају лијепо, али су `оковани’`стаклом, бетоном и пластиком. Циљ нам је да Подгорица буде град свих, а не да се само привилеговани осјећају комотно у нашој средини", нагласио је он.

Носилац листе Српске коалиције је казао да Срби чине четвртину становника Подгорице и да је природно да учествују у вршењу власти.

"Срба у Подгорици има 24 одсто, а само два осто, односно сваки петнаести међу њима, има привилегију да ради посао за који је стручан или неки на који је приморан. Овај град и држава имају обавезу да Србе учине равноправним грађанима и да их у потпуности интегришу у систем. Срби у Подгорици и Црној Гори не смију зависити од трулих компромиса на релацији власт – пожељна парламентарна опозиција", сматра Дедеић.

Он је поручио да Срби трпе скоро 30 година друштвеног терора, "док су они који су све у животу стекли тиме што су `просрпска опозиција` напунилио џепове".

"Очекујем да Срби гласају за нашу изборну листу са циљем да се питају након избора. Подгорица је средина са значајном концентрацијом српске популације и природно је да учествујемо у процесу вршења власти у граду. Кампању смо подредили том политичком циљу. Остало је на народу и његовој одлуци. Поносан сам на сваки глас кога сам добио у Подгорици и Црној Гори на предсједничким изборима јер сам свјестан да су у питању људи који су имали петље да гласајући за Добрила Дедеића гласају против Европске уније и НАТО пакта, и у исто вријеме, за савез са Русијом и уједињење са Србијом", нагласио је носилац листе Српске коалиције.

Услов за коалицију – радна мјеста и Дан Подгоричке скупштине

Он је поручио да коалициони партнер Српске коалиције након избора може бити искључиво структура која ће прецизним споразумом два одсто запослених Срба у државним и органима локалне самоуправе у Подгорици "попети" на 24 одсто.
"Срби трпе скоро 30 година друштвеног терора" (фото: ртцг.ме)

"Дакле, потпуна сразмјерна заступљеност Срба и осталих народа у управи коју финансирају сви. Од коалиционих партнера не бисмо тражили обавезу да организују гусларске вечери, али дан Подгоричке скупштине мора бити национални празник српског народа у Црној Гори, потпуно уважен од државе. Не постоји никакав проблем да поштујемо уставни поредак Црне Горе, њене симболе и обавезе, али такође држава мора да омогући поштовање наших националних симбола – државних симбола Србије. Што се нас тиче, и власт и парламентарна опозиција дио су јединствене системске преваре. Поводом питања коалиционих партнера на било ком нивоу, након што нам је ДПС, на захтјев Демократског фронта и Демократа, преко Државне изборне комисије, срушио листу у Колашину, која је објективно имала два одборничка мандата и у позицији да одлучује о власти у том граду, можемо само да кажемо да су исти и једни и други, и да ћемо их уцјењивати до изнемоглости", саопштио је Дедеић.

Немањин град као мјесто националног ходочашћа

Он је истакао да ће, уколико Српска коалиција постане дио власти у Подгорици, заштитити Немањин град на Морачи и направити од њега мјесто националног ходочашћа за Србе из Црне Горе, Србије, Републике Српске и иностранства.

"Реализоваћемо идеје везане за људе, а не имагинарне инфраструктурне пројекте које неки обећавају. Да, хоћемо нове вртиће, школе, путеве, заобилазнице, колекторе, спортске терене; али прије свега – пажњу ћемо усмјерити на обичног човјека и његове економске и социјалне потребе", поручио је Дедеић.

Како је нагласио, уколико Српска коалиција постане дио власти, легализовали би све објекте "које је сиротиња градила у Подгорици", ријешили проблеме саобраћајног колапса, изградили бициклистичке станице, а градски превоз уподобили стандардима у региону и Европи.

"Изградња вртића, школа, реконструкција сеоских путева, обнова српског православног храма на брду Љубовић, изградња нове болнице, заобилазнице, трамвајска линија, дио су пројеката на којима ћемо инсистирати… Понављам стоти пут – људи су нам испред свега. Бетон се не гризе и не једе. Од њега породице не живе", рекао је Дедеић.

Носилац листе Српске коалиције је саопштио да модерни вијек захтијева равноправне шансе за све.

"Таквих права данас нема за становнике `Парк шуме`, нити за оне који трпе уцјене због легализације објеката на Какарицкој гори и у бројним другим насељима широм града. Нимало случајно, у овим срединама живи највише припадника српског народа. Правде нема за брутално опљачкане раднике КАП-а, `Радоја Дакића`, `Горице`, али и приватних фирми. Обећавам да ћемо обештетити све раднике из фондова којим данас располажу тајкуни и наводни предузетници, а које су опљачкане од града и државе", истакао је Дедеић.1 КОМЕНТАР

  1. Катастрофалан положај Срба у Црној Гори није само срамота званичне подгорице, већ и званичног Београда, па и званичне Бања Луке, који ништа не чине да као матичне државе Срба свом народу у Црној Гори помогну. Умјесто да се позабаве тиме, они лупетају о одличним односима са Црном Гором док се у истој Секулини и Титови сљедбеници иживљавају над нашим народом. Такав однос према Србима у Црној Гори једнак је националној издаји.

Оставите одговор