Добој: Вехабије запријетиле смрћу?

Припадници добојског вехабијског покрета, како сами себе називају, упутили су писмену пријетњу смрћу лицу чији су иницијали Д.Ж. из Добоја, небошњачке националности, потврдио је Срни дежурни оперативни у Центру јавне безбједности Добој. Он је рекао да је пријетећу поруку нашло лице чији су иницијали Д.К., иначе кћерка лица којем је пријећено, на улазним вратима зграде […]

недеља, април 24, 2011 / 23:36

Припадници добојског вехабијског покрета, како сами себе називају, упутили су писмену пријетњу смрћу лицу чији су иницијали Д.Ж. из Добоја, небошњачке националности, потврдио је Срни дежурни оперативни у Центру јавне безбједности Добој.

Он је рекао да је пријетећу поруку нашло лице чији су иницијали Д.К., иначе кћерка лица којем је пријећено, на улазним вратима зграде у којој живе. Пријетеће писмо, које је потписао "Добојски покрет вехабија", насловљено на Д.Ж., исписано је црном хемијском оловком, на папиру формата "а4" и селотејпом залијепљено на улазна врата.

"Велики поздрав за Д.Ж. Датум твог клања биће познат. Само да знаш да пратимо и тебе и твоју породицу. Неко те прати. Алах је највећи и да знаш с ким имаш посла и да се нећеш науживати у привременој пензији. Ти знаш да су због тебе и твојом заслугом многи остали и гладни и жедни. Ово је опомена, али бићеш пресељен на ахирет и отићи Алаху на џенат. Поздрав од ‘Добојског покрета вехабија’, алаху екбер – свети ратници", наводи се у пријетећем писму.

Дежурни оперативни је рекао да се 23. априла у 8.45 дежурној служби Полицијске станице Добој један обратило лице са иницијалима Д.Ж. из Добоја, настањен у Улица цара Душана, и пријавило да је његова кћерка 22. априла око 22.00 часа на улазним вратима његове зграде пронашла пријетећу поруку.

О овом догађају је упознато Окружно тужилаштво Добој и тужилац је одмах наложио мјере поступања у вези са угрожавања безбједности лица Д.Ж. Полиција ради на расвјетљавању овог случаја.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *