Ђукановић на саслушању због афере Снимак, али не у полицији

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић биће позван на саслушање пред Анкетни одбор Скупштине Црне Горе за расвјетљавање афере „Снимак“, потврдио је предсједник овог скупштинског тијела Коча Павловић. Афера "Снимак" односи се на објављивање аудио-снимака са сједница органа владајуће Демократске партије социјалиста на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по […]

уторак, јун 4, 2013 / 13:25

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић биће позван на саслушање пред Анкетни одбор Скупштине Црне Горе за расвјетљавање афере „Снимак“, потврдио је предсједник овог скупштинског тијела Коча Павловић.

Афера "Снимак" односи се на објављивање аудио-снимака са сједница органа владајуће Демократске партије социјалиста на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности.

Павловић је рекао за подгорички "Дан" да ће овај одбор почети са радом наредних дана и да очекује да ће добити сву неопходну логистичку подршку од скупштинске администрације.

Намјера је да се Анкетни одбор конституише најкасније до краја ове седмице како би одмах почели са радом и ефикасно искористили кратак временски период који им је Скупштина ставила на располагање – рекао је Павловић.

Он је најавио да ће се Анкетни одбор бавити главним актрима афере "Снимак", укључујући Ђукановића "као особу на врху пирамиде".

Павловић је нагласио да парламентарна истрага која предстоји у овом тренутку представља половину најважније европске обавезе коју је Брисел проставио пред Црну Гору.

Према одлуци о формирању, Анкетни одбор има на располагању 45 дана за спровођење парламентарне истраге, а након тога у року од највише од седам дана треба да сачини извјештај и достави га Скупштини на усвајање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *