Ђокић: И ми радикале за своју листу у три јединице имамо

Социјалистичка партија и СРС „Др Војислав Шешељ“ постигле су политички договор на основу којег ће СРС на предстојећим изборима наступити у оквиру листе СП у изборним јединицама седам, осам и девет за Народну скупштину Републике Српске, изјавио је лидер социјалиста Петар Ђокић.

среда, 30 јула, 2014 / 14:53

Ђокић је рекао на конференцији за новинаре у Бањој Луци да ће на изборним листама социјалиста бити и кандидати СРС „Др Војислав Шешељ“.

Он је истакао да је Социјалистичка партија све године била отворена за сарадњу и са другим политичким субјектима, те да у Српској има коалицију са СНСД-ом и ДНС-ом.

Ђокић је рекао да СП води најдосљеднију политику од оснивања у јуну 1993. године, која подразумијева заштиту идентитета Републике Српске и обезбјеђење њеног развоја и заштита права већинског српског народа у Српској.

Он је истакао да је ова партија увијек указивала на то да је економско-социјална област кључна за опстанак, дјеловање и развој Републике Српске.

Ђокић је рекао да се досљедност основних принципа Социјалистичке партије огледа и у сталном залагању за државу, друштво социјалне правде, и на тој линији ће се и даље одвијати политика партије.

Он је навео да Социјалистичка партија очекује да ће на изборима у октобру добити значајну подршку, због тога што су опредијељени да темељ будућег дјеловања Републике Српске буде свеопшта солидарност на основу које се даље може градити и развијати Република Српска и БиХ.

„Свеопшта солидарност подразумијева да они који имају више морају бити спремни да дају у корист оних који имају мало и немају довољно“, нагласио је Ђокић.

Он је рекао да свеопшта солидарност подразумијева обезбјеђење веће подршке пензионерима и незапосленим грађанима Републике Српске, што подразумијева додатне изворе финансирања пензијског система.

Ђокић, који је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске,
рекао је да је пензијски систем у Српској тренутно стабилан, потпуно сигуран, али да је због сталног повећања броја пензионера у наредном периоду потребно тражити додатне изворе финансирања.

Он је нагласио да незапосленост у Српској представља велики проблем, наводећи да је од 2012. године број незапослених смањен за око 15.000.

Ђокић је истакао да ће важна компонента у раду Социјалистичке партије бити подршка борачкој популацији у Српској.

Према његовим ријечима, Социјалистичка партија ће, осим у Српској, имати своје кандидате на изборима и у Унско–санском, Ливањском, Тузланском и Зеничко-добојском кантону у Федерацији БиХ.

Ђокић је рекао да су носиоци листе Социјалистичке партије у Изборној јединици један Бране Миљатовић из Козарске Дубице, у Изборној јединици два Слободан Протић из Лакташа, у Изборној јединици три Раденко Ђурица из Бањалуке, у Изборној јединици четири Ристо Марић, те у Изборној јединици пет Срђан Тодоровић.

Носилац листе у Изборној јединици шест биће Петар Ђокић, у Изборној јединици седам Будимир Аћимовић, у Изборној једници осам Дејан Шантић, а у Изборној јединици девет Момчило Вукотић.

Ђокић је рекао да ће носилац листе у Унско-санском кантону бити Сретко Ђурић, у Тузланском кантону Сафа Бајић, у Зеничко-добојском кантону Цвјетко Удовичић, а у Ливањском кантону Јасна Пећанац.

Он је рекао да је за парламентарну скупштину БиХ носилац листе за Изборну јединицу један Живко Марјанац, за Изборну јединицу два Далибор Стевић, а за Изборну јединицу три Бранко Јашић из Зворника.

Члан Централне отаџбинске управе СРС „Др Војислав Шешељ“ Дејан Шантић рекао је да су страначки органи одлучили да на предстојећим изборима наступе у оквиру листе Социјалистичке партије.

Он је навео да ће СРС „Др Војислав Шешељ“ имати представнике и на компензационим листама, и да ће на овај начин моћи да се врати у парламент Српске.

Шантић је рекао да је ова странка опредијељена за сарадњу са Социјалистичком партијом, јер баштине исте идеје и виде на исти начин како рјешавати проблеме у Републици Српској.0 КОМЕНТАРА

 1. Bravo za srpske radikale koji i u ovim teskim vremenima,po samu stranku i njihovog lidera dr Vojislava Seselja, nastoje da ostanu dosljedni u borbi za svoj narod i svoju ideologiju.
  Dobro je sto ne ucestvujete u rusenju institucija RS kao ovi iz opozicije i sto birate koalicione partnere, a da pri tome ne mijenjate vasa uvjerenja i politiku vaseg lidera dr Vojislava Seselja.

 2. Радикално за Српско Сарајево, прави избор Дејан Шанитћ за носиоца листе у јединици 8, надам се одличном резултату. 🙂

 3. Pa santic je predsjednik skupstine i obavlja vlast zajedno sa SNSD,DNS,PDP I NDP. Gospodo to je naj neprincipielnija vlast u istoriji politike. A santic ce biti na nivou ststisticke greske posle ovih izbora. Dobio je to mjesto sa 63 licna glasa. Smjesno. A i to da SP nije u vlasti u toj opstini sve govori, a kao NDP i PDP ce biti na strani SDS-a sve apsurd do apsurda

 4. Шантић је рекао да је ова странка опредијељена за сарадњу са Социјалистичком партијом, јер баштине исте идеје и виде на исти начин како рјешавати проблеме у Републици Српској.

  Dragi santicu ti se se najeo bunike kad si ovo izjavio. Kuku voja ce se ziletima isjeci kad cuje da bastini ideje sa socijalistima

 5. Danas u Republici Srpskoj postoje samo iskreni srpski radikli u Srpskoj radikalnoj stranci Republike Srpske, sve ostalo je šaka jada koja se dodvorava crvenoj bandi.

 6. Дејан Шантић је један искрен и досљедан радикал, борац за српски народ. РАДИКАЛНО ДОСЉЕДНИ!:D:D:D

 7. Дејан Шантић је један искрен и досљедан радикал, борац за српски народ. РАДИКАЛНО ДОСЉЕДНИ!:D:D:D

 8. Дејан Шантић је један искрен и досљедан радикал, борац за српски народ. РАДИКАЛНО ДОСЉЕДНИ!:D:D:D

 9. Jedina „radikalna“ stranka je Srpska radikalna stranka Republike Srpske koja je i pored svih udara na nju opstala i odrzala iskreni patriotski, posteni pristup politici. Kritikovati kriminal i izdajnike Republike Srpske i ukazivati na propuste ove vlasti kao i nuditi rjesenja je bila i ostala obaveza SRS RS.
  Ovi koji su otisli sa presudjenim kriminalcem i komunistom Djokicem i ovi koji su otisli sa, takodje presudjenim kriminalcem i udbasem Pavice, nemaju veze ni sa radikalima ni sa patriotizmom a najmanje sa iskrenom opozicijom. Prodati se za mrvice i stititi kriminal znaci poistovjetiti se sa SNSD-om, SP i DNS.

 10. Шешељ се нема што превртати, жив је хвала Богу. Шантићу, сви ми знамо ко си и шта си, само напријед, имаш подршку правих радикала. Увреде упућене од правих издајника су занемарљиве. Свим силама у реформе! РАДИКАЛНО ДОСЉЕДНИ!

 11. Zaboravio si i onu sacicu koja se takodje predstavlja kao radikali a otisli su sa Mitrovicem koji se deklarise kao opozicija a sve radi da opoziciju razbije. I sve radi u korist vlasti. A sta drugo i ocekivati od covjeka koji je promijenio 5 partija, doveo Dodika na vlast, rusio Poplasena (a sad ga nudi za predsjednika), okupio sav skart od svih stranaka. Kako ko napusti Mihajlicine radikale jer nema sta urasti predje kod Jovana, cim neko napusti SDS zbog frustracija i nerealnih ambicija opet ide kod Jovana. Ako se i SNSD rijesi nekog sitnog kriminalca primi ga Jovan. Ta papazjanija od stranke nije zabiljezena jos u politickom zivotu.
  I sto je najgore beskrupulozno lazu i predstavljaju se kao naprednjaci i pozivaju se na Vucica a samo su ga na slici vidjeli. Uzas i od nazovi „naprednjaka“ i nazovi „radikala“ vojvode Mirka.

 12. А с ким у реформе, са поштеним Крсмановићем, Чавићем, Михајлицом и Иванићем? Да не набрајам даље. Молим вас, маните се шупље приче.

 13. Budalama je tesko objasnjavati.
  Kao prvo, nije prvi put da radikali sa socijalistima prave koalicije. Imate primjer iz Srbije i koaliciju iz 1998 godine i pismo Vojislava Seselja upuceno srpskom narodu nakon smrti Slobodana Milosevica.
  Kao drugo, uzmete program nase stranke i socijalista pa uporedite. Onda vidite da na isti nacin gledaju po pitanju rjesavanja socijalnih, ekonomskih i ostalih problema. Ali prije toga treba da odrastete i shvatite da prica partizani i cetnici je prica za malu djecu.
  Kao trece, svi vi sto mislite da se Vojo prevrce u Hagu radi ovoga, samo pratite kampanju i vidjecete ko sve iz Srbije ce biti prisutan tu.
  Kao cetvrto, lokalni izbori i koalicije se ne porede sa opstim izborima. Tacno je da je vlast u I.Sarajevu izmedju 5 stranaka i bez socijalista, ali nije lijepo prozivati covjeka na tako prizeman nacin. Osvojio je 111 licnih glasova od ukupno 260 koliko je osvojila stranka. Radikali jos uvijek nemaju tu snagu da osvajaju vise od 40% kao nekada, ali doci ce opet ta vremena. Koalicije na lokalnom nivou se prave vodeci racuna o lokalnim temama, a Santic je osvojio pristojan broj glasova obzirom na snagu radikala u toj opstini.
  Kao peto, svi vi pljuvaci shvatite vec jednom – Seseljevi radikali nikad nece biti zajedno sa Cavicem, Mihajlicom, Ivanicem, Krsmanovicem i slicnim patriotima a pogotovo nece siriti probosansku demagogiju kao SDS.

 14. Pa ko je od tih sto si ih nabrojao osudjen pravosnazno na zatvorsku kaznu? Ko je dizao kredit za privatnu firmu a da mu je Fond PIO vracao? Je li to Mali Perica ili neko od ovih ljudi. Mozda ste vi neinformisani. Trenutno dva Djokiceva potpredsjednika leze u zatvoru. Ljudi moji jeste li vi normalni. Kako neko normalan moze ici u koaliciju sa stranko cije je predsjednik osudjen ranije a dva potpredsjenika leze u zatvoru. U pamet se!

 15. @Radikal – navodni
  Radikali su stranka desne provenijencije a socijalisti su krajnji ljevicari.
  A to sto ce vam dolaziti „ugledni“ radikali iz Srbije znaci da cete proci kao i oni tamo.
  I nemojte zamajavati narod. Jedini radikali koji postoje kao stranka i koji iizlaze kao takvi na izbore su radikali Milanka Mihajlice SRS RS. I to zajedno na listi sa SDS-om. I to je jedina lista na kojoj ce pisati Radikali, vi koji idete pod raznim sloganima sa raznim vladajucim strankama, koji se sudite oko ime, jedni su Seseljevi drugi nose bedz, treci sa Mitrovice. A ukupno vas je toliko da u veci kombi stanete. Ne brukajte se. Kao navodno imate stranku a izlazite na izbore na tri liste. Sprdate se sa politikom i sa narodom.

 16. Odlicno. Vi samo to furajte u kampanji i pobjeda vam je zagarantovana.

  PS: Nemojte samo zaboraviti da priznate jos koji zlocin i nakacite ga srpskom narodu na vrat, obavezno otidjite do koje ambasade da pitate za misljenje, sklapajte paktove sa Suljagicem i slicnima i prenesite jos koju nadleznost sa entiteta na vama dragu BiH.

 17. Jedini koji imaju pravo da se predstavljaju kao radikali su radikali koji imaju dodirnu tacku sa Vojislavom Seseljem. To taj tvoj Mihajlica nikad imati nece. Ne morate se slagati sa nasim stavovima i mozete slobodno potcjenjivati nase rezultate.
  A te gluposti desno i lijevo, mozes samo idiotima objasnjavati. Pogledaj koaliciju okupljenu oko SDS – imas i lijevo i desno i svasta nesto. Takve podjele su prevazidjene. Niko od nas se ne odrice da pripadamo u toj nekoj podjeli desno, ali nam niko i ne moze osporiti da se u svom programu vise bavimo socijalnim i ostalim pitanjima i vise od nekih koji kazu mi smo lijevo, a ne znaju ni objasniti sta pri tome misle. Tvoj Mihajlica je davno uvukao glavu u dupe SDS i on nema pojma ni sta je lijevo ni sta je desno, vec samo kako da osvoji jos koji mandat i glumi potrcka Bosicu i slicnima.

 18. Ја не знам како можеш осуђивати Ђокића а говорити да Крсмановић, Иванић и Чавић нису злочинци. Ја не знам како те није срамота брате српски. Тај исти Крсмановић је скинуо све иконе у општини и штитио вехабије по Фочи и залаже се за унитарну БиХ. Тај Иванић је средио Шуме Српске. Тај Чавић… Нећу да га коментаришем, нема потребе. А о осталим да не причам. Ми знамо свој пут, а ви „патриоте“ идите са унитарним странкама, ми ћемо ипак остати вјерни српском народу.

 19. Јадикали, јадикали…хех, стара удбашка школа, лажни патетични четници и лажне Ђокићеве комуњаре, заједно, наравно, све се то искотило из удбашког шињела.
  Надам се да ова цркотина радикалска доживи судбину оних из Србије, лажни моралисти и лажне комунистичке маскоте. Црвени војвода Шешељ, излапио, још ово што му од имена остало арче ови пробисвјети, представљајући се као неке његове вадикале! Срамота, шта од некадашње странке и имена остаде, смеће!

 20. због чега се ви пошптоваоци лика и дјела Војислава Шешеља кријете иза лажних имена,зашто под својим именом не износите своје ставове? Ја сам радикал, члан СРС РС чије је преддсједник Миланко Михјлица и тог се не стидим. Лично цијеним и поштујем рад Војислава Шешеља али никад нисам могао схватити нити ћу схватити вас такозване радикале који поистовјећују социјализам и радикализам. Како објашљавате ваше везе са ситним лоповом Ђокићем, удбашем Павићем, лутајућим Митровићем? Који су то истински представници странке Војислава Шешеља?
  Када пљујете по Михајлици и самим тим и осталим члановима странке, дајте конкретне примјере, који су смртни грјеси Миланка Михајлице.
  Ван сваке памети су ваше тврдње како су идеологије социјалиста и радикала идентичне, то нити је било нити ће када бити.
  Поштована господо ви сте негдје залутали, маните се радикалног имене и окитите се социјализмом, то је ваша идеологија,валда вам је до сада то неко рекао.

 21. харпер

  понекад ми ваши коментари нису по вољи, што је и разумљиво. Овај пут се потпуно слажем са овим што мсте написали.

 22. Koji cirkus od političke scene RS, ne zna se ko je gori ovi radikali ili socijalisti, sve lopov do lopova i manipulatori.
  Ali najbolji je drug leka donedavno branio svom snagom Šukala i njegovu politiku i podržavao ga, a sada Šantića, ko li će biti pred sledeće izbore. Dosledno, nema šta!?

 23. Не желим да се мијешам никоме у одлуке о удруживању, чак и да идемо на изборе не би друге коментарисали.

  Лично мислим да карактер може имати само неко ко се удружује на основу програма, неко ко са јасним роковима гарантује народу провођења програма после избора.

  Све што сам до сада видио је интерес појединаца и страх мањих партија да не пређу цензус.

  Једино од свега што могу да поштујем и разумијем је подршка кандидату за предсједника, односно предсједништво, ту су се искристалисале двије опције, тврда и мека струја.

 24. srb.veber,види ко се мене сетио, свако греши, па тако да сам и ја погрешио, а најгори су ови што суде, подршка Шантићу само радикално 🙂

 25. Treba organizovati referendum i pitati narod da li želi da se vratimo na socijalističko samoupravljanje i da odjebemo sve ove partije. Ovo nema nikakvog smisla. Dovoljno je zaviriti u programe stranaka pa se uvjeriti da su sve prepisivale jedne od drugih. Ovakva vrsta „demokratije“ samo odgovara strancima da nas pljačkaju preko svojih banaka, preko Centralne banke BiH kojom oni upravljaju i preko plaćenih političara. Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Sve ovo treba razjebati. Ponovo partizanija. Ponovo borba za slobodu.

  Smrt fašizmu, sloboda narodu!

 26. PROTIVPRIRODNI BLUD

  Jedna od prvih lekcija kojih se sjećam iz matematike jeste da se jabuke i kruške nikad ne mogu zajedno sabirati. Sabereš prvo jabuke, pa onda kruške, i možeš izračunati zajednički zbir, ali oni uvijek ostaju u različtim skupovima.

  Takođe, iz biologije sam učio, da je miješanje različitih vrsta protivprirodni blud koji za proizvod ima devijantne i mutantne „proizvode“.

  Miješanje lijevice i desnice je neprirodno. To je klasičan protivprirodni blud. Kao da mrav oplodi slonicu. A kada se pare dvije različite vrste obavezno nastaju devijatni porodi.

  Može li nam mutant-vlast donije otdravljenje teško oboljelog društva?

 27. Ова и оваква интеграција комуночетника, показује сву безидејност политичке сфере у РС. Као да их слушам како се поздрављају са „Помоз’ Бог, другарице и другови!“:-o

  Питам ове овдје квазирадикале, знају ли они химну њихове странке?
  Питам и једне и друге, да ли им је програм састављао друг Моша Пијаде, гдје стоји, да њима не требају сељаци домаћини који имају кућу, већ бескућници? Не требају им радници који имају плату, већ пролетери! Запуца њихов одред у неком селу по Нијемцима, ови ће одговорити и узвратити ватру, а онда ће се ти несрећни сељани разбјежати у шуму па прићи њима за потребе њиховог покрета. О бескућницима и радницима без плате, могло би се и данас итекако говорити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *