Ђилас: Нема ништа од толиког аванса за Кинезе

БЕОГРАД – Градоначелник Београда Драган Ђилас потврдио је да је кинеска компанија "Чајна роад анд бриџ корпорејшн” (ЦРБЦ) тражила авансно плаћање од 35 одсто за изградњу моста преко Дунава Земун-Борча. „Нема говора о авансу од 35 одсто, јер за мост на Ади смо платили 10 одсто, а то су правила која постоје и нема везе […]

понедељак, 27 септембра, 2010 / 17:50

БЕОГРАД – Градоначелник Београда Драган Ђилас потврдио је да је кинеска компанија "Чајна роад анд бриџ корпорејшн” (ЦРБЦ) тражила авансно плаћање од 35 одсто за изградњу моста преко Дунава Земун-Борча.

„Нема говора о авансу од 35 одсто, јер за мост на Ади смо платили 10 одсто, а то су правила која постоје и нема везе да ли неко долази из Кине или Аустрије, код нас је све исто,” рекао је градоначелник Београда новинарима приликом обиласка градилишта моста преко Саве на Ади.

Ђилас је казао да „кинеска компанија мора да покаже мало већи степен озбиљности и одговорности за огроман посао који су добили и за износ који су грађани платили, како би мост био готов”.

Градоначелник Београда је потврдио и да је „прије неколико мјесеци” писао кинеској компанији како би указао да идејни пројекат касни, а да главног пројекта нема све док се не уради идејни.

„Очекујем да у неколико наредних мјесеци ти радови буду интензивирани и да рокови који су договорени ипак на крају почну да се поштују. Уколико се не поштује мој став, без обзира какав смо папир са ким потписали, онда ћемо ићи у измјене тог уговора и да видимо да ли ће неко други градити тај мост,” навео је Ђилас.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор