Демократска странка Српске се учланила у СНС

Демократска странка Српске донијела је одлуку да цјелокупно чланство ове странке пређе у Српску напредну странку у којој ће обављати сав свој даљи ангажман.

понедељак, јул 19, 2010 / 13:30

На данашњој конференцији за новинаре, предсједник СНС Адам Шукало је рекао да су овакву одлуку донијели органи ДСС, да у будућем раду заједнички наступају, као и да „под барјаком СНС“ изађу на предстојеће Опште изборе.

Дојучерашњи предсједник ДСС и како је најављено, будући функционер СНС, Предраг Ковачевић је објашњавајући разлоге приступа напредњацима, рекао да је политичко дјеловање скоро свих странака у РС на наки начин везано за политичко дјеловање великог броја странак у Србији.

“У Србији је преко 50 одсто чланова ДСС прешло у СНС. Примјетили су то и чланови Демократске странке Српске, дакле, наше бивше странке и изразили жељу да пређу у редове СНС“

У договору са предјседником СНС, Адамом Шукалом договорнео је да цјелокупно чланство ДСС пређе у СНС.

Други разлог преласка је, према Ковачевићевим ријечима то што је предјседник СНС у Србији, Томислав Николић прерастао у фигуру од регионалног политичког значаја која иза себе има два милиона гласача.

Демократска странка Српске већ одавно егзистира у овдашњем политичком животу, а били су и парламентарна странка једно вријеме.

Адам Шукало, предсједник СНС је најавио прву конвенцију СНС за 1. август у Бањој Луци на којој су као гости најављени челници СНС из Србије Томислав Николић и Александар Вучић.

На конвенцији ће бити представљени програм и кандидати странке за изборе, тачније носиоци листе за Народну скупштину РС и за Парламент БиХ, што су једина два нивоа на које је СНС пријавила кандидате.

“Донијели смо одлуку да на изборе изађемо сасмостално и нећемо потписивати коалиционе споразуме са било којом странком, мада смо у претходном периоду имали преговоре са Коалицијом ‘Заједно за Српску“ и са Српском радикалном странком“, рекао је Шукало на питања о евентуалном договорима са другим политичким опцијама.

“Сви су до сада имали шансу. Република Српска нема времена за понављаче, а исти су – и власт и опозиција“

СНС очекује да након 4. октобра постане парламентарна странка са посланичким клубом и капацитетом да започне неопходне промјене у РС, које ће бити представљене у програму странке на најављеној конвенцији, 1. августа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *