Дан општине Милићи: Захвалност Јапану и Зворник путевима

Начелник општине Милићи Живојин Јурошевић изјавио је данас да ће, у складу са економским приликама, ова локална заједница наставити тренд улагања у инфраструктуру и развојне пројекте. Јурошевић је истакао да је веома важно да се заврши започета изградња Ватрогасног дома и да се настави са одржавањем локалних путева. "При крају смо изградње два моста, а […]

недеља, март 31, 2013 / 13:54

Начелник општине Милићи Живојин Јурошевић изјавио је данас да ће, у складу са економским приликама, ова локална заједница наставити тренд улагања у инфраструктуру и развојне пројекте.

Јурошевић је истакао да је веома важно да се заврши започета изградња Ватрогасног дома и да се настави са одржавањем локалних путева.

"При крају смо изградње два моста, а за даље ћемо видјети колике су нам могућности", рекао је Јурошевић приликом прославе Дана оптшине.

Он је подсјетио да је општина прошле године из различитих извора инвестирала око милион КМ у инфраструктурне и развојне пројекте.

Јурошевић је напоменуо да је општина Милићи формирана 31. марта 1992. године као израз воље становника ове локалне заједнице.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је у општини Милићи, од формирања до данас, много урађено за добробит грађана ове општине.

"Свјесни смо чињенице да је посљедњу годину или двије на сцени економска криза која се одразила и на стање у овој општини. Надамо се, ако је вјеровати неким свјетским прогнозама, да та криза треба да прође и да се почне више радити и боље живјети, и у Српској, а и у Милићима", нагласио је Вишковић.

Дан општине Милићи обиљежен је свечаном сједницом Скупштине општине и додјелом општинских признања инстутуцијама и удружењима која су, по оцјени надлежне општинске комсије, допринијели развоју Милића.

Грб општине додијељен је Влади Јапана за финансијску помоћ за изградњу Ватрогасног дома у Милићима, те предузећу "Зворник путеви" за допринос у изградњи локалне путне мреже.

Повеља општине Милићи додијељена је Удружењу "Пријатељи Сребренице" из Сребренице за сарадњу у области омладинског активизма и информисања, као и Територијалној ватрогасној јединици Милићи за успјешно обављање задатака који су им повјерени.Оставите одговор