Дачић разјашњава: Није проблем датум, већ датум добијања датума

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да уопште није спорно да ће држава добити датум за почетак преговора с ЕУ, већ је само питање "када и по којој процедури". "Инистирамо да преговори почну у октобру, званичан став ЕУ је да то буде најкасније децембар, а само немачки Бундестаг сматра да то не може бити пре […]

недеља, 23 јуна, 2013 / 13:12

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да уопште није спорно да ће држава добити датум за почетак преговора с ЕУ, већ је само питање "када и по којој процедури".

"Инистирамо да преговори почну у октобру, званичан став ЕУ је да то буде најкасније децембар, а само немачки Бундестаг сматра да то не може бити пре јануара", рекао је Дачић за Телевизију "Пинк".

Он је подсјетио да је високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон јасно ставила до знања да датум неће бити проблем и поновио да ће Европа изгубити кредибилитет не донесе ли 28. јуна позитивну одлуку.

"ЕУ није иделна и не може бити циљ сама по себи, већ је то пут да дођемо до неких вредности које су потребне нашем друштву", закључио је Дачић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор