Фреш вејв фестивал: Туча и интервенција полиције, не зна се ко је започео

Током треће вечери Фреш вејв Феста избила је масовна туча на Кастелу. Посјетиоци фестивала тврде да је 30-ак полицајаца палицама тукло све пристутне, док у полицији кажу да су заправо полицајци били нападнути. Двадесетосмогодишњи посјетилац фестивала који је желио бити анониман рекао нам је да је све почео око два сата након поноћи. "Сједили смо […]

недеља, 23 јуна, 2013 / 13:25

Током треће вечери Фреш вејв Феста избила је масовна туча на Кастелу. Посјетиоци фестивала тврде да је 30-ак полицајаца палицама тукло све пристутне, док у полицији кажу да су заправо полицајци били нападнути.

Двадесетосмогодишњи посјетилац фестивала који је желио бити анониман рекао нам је да је све почео око два сата након поноћи.

"Сједили смо испред Кастела на трави и одједном су улетјели полицајци у тврђаву, наводно је била нека туча унутра. Убрзо је 30-40 полицајаца изашло напоље и почео да се дере на све редом и да нас тјера кући. Људи су почели да бјеже а један момак је рекао да неће да иде. Чим је то изустио они су га почели тући", наводи извор еТрафике и додаје:

"Дјевојка до мене је питала полицајку шта се дешава, да би је она на то почела маршкати и тјерати. То је чуо момак који је стајао недалеко од мене и добацио полицајки да је глупа. Исте секунде су полицајци почели тучи момке до мене, тражећи ко је добацио њиховој колегици."

Наш саговорник каже да је једна дјевојка снимала цијели догађај, али да су јој полицајци отели и разбили телефон. Људи се почели да се разилазе, али су изреволтирани понашањем полиције почели бацати флаше на службена аута и тако полупали неколико стакала на њима.

Да се је синоћ било нереда на Кастелу потврдила су нам још два извора. Студенткиња из Градишке рекла нам је да су цијелу ноћ владале неке тензије и да је обезбјеђење било крајње агоргантно, па се и не чуди што је избила туча. Други младић нам је рекао да је напустио фестивал када је у тврђаву утрчало 20-ак полицајаца са палицама, те да је касније од другова чуо да је избила масовна туча.

Портпаролка ЦЈБ Бања Лука Марија Маркановић рекла нам је да је синоћ било нереда на Кастелу, али да су напраднути уствари полицајци.

"Био је један физички напад на службено лице, док је више лица бацало флаше и лименке на полицијска возила. Три лица су спријечила припаднике државних органа да врше своју дужност, па су приведени", рекла нам је она и додала да ће ускоро располагати са више информација.

У бањалучкој хитној помоћи рекли су нам да су синоћ обезбјеђивали фестивал и да су имали неколико интервенција али да немају сазнања о тучи.

"Било је ситних интервенција попут главобоље и бола у пети, али није било тежих повреда, нити нам се ико пожалио да је добио неке повреде у тучи", рекла је за еТрафику портпаролка Дома здравља Душица Станковић.

Портпарол Фреш вејв феста Милисав Лутовац рекао нам је да нема информација о било каквим нередима у склопу фестивала.0 КОМЕНТАРА

  1. Кад треба ловити и млатити Вулиће по властитом дворишту, онда су моћни, онда бране поредак и закон…а када се терорише у овом случају народ, да не може цела бањалучка котлина већ трећу вече да заспи до 5 ујутро, онда је то културни догађај.

    Што не бацисте два три сузавца из мрака, и не растјерасте ту зомбирану омладину, која скида гаће сваком белосветском олошу који наиђе овуда. Питајте оне који ујутро чисте шта све налазе иза њих.
    „Народ који има такву омладину (не)треба да се забрине за своју будућност“.
    Али није омладина крива, наравно…

Оставите одговор