Дачић није саобраћајац: Зелено свјетло је превара

Премијер Ивица Дачић поручио је да за Србију није прихватљиво да 28. јуна не добије датума за почетак преговора, већ само „зелено светло” и да то може да угрози примјену бриселског споразума. „То за нас није прихватљиво и то може озбиљно да угрози примену бриселског споразума”, рекао је Дачић новинарима коментаришући изјаву шефа делегације ЕУ […]

недеља, 9 јуна, 2013 / 18:50

Премијер Ивица Дачић поручио је да за Србију није прихватљиво да 28. јуна не добије датума за почетак преговора, већ само „зелено светло” и да то може да угрози примјену бриселског споразума.

„То за нас није прихватљиво и то може озбиљно да угрози примену бриселског споразума”, рекао је Дачић новинарима коментаришући изјаву шефа делегације ЕУ у Београду Венсана Дежера да ће Србија 28. јуна добити само „зелено светло” .

Недобијање датума Србија неће прихватити олако, рекао је премијер и нагласио да очекује да ће Брисел испунити свој дио обавезе.

„То зелено светло – нисмо ми саобраћајци. Интересује нас позитивна одлука Савета ЕУ, ако то не добијемо мислим да смо преварени”, рекао је Дачић у Палати Србија.

Он је поновио да Србију интересује само позитивна одлука Савета ЕУ.

„Интересује нас само позитивна одлука Савета ЕУ, онако како је Европска унија обећала. Договорили смо се – бриселски споразум, имплементација онога што је договорено и доношење позитивне одлуке о почетку преговора са ЕУ”, истакао је Дачић.

Премијер је додао да не зна када би Србија могла да добије датум за почетак преговора уколико га не добије сада, после свега што је учинила.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *