Рајков рукопис на СНСД-овом зиду

„Мама ти је копиле“ на зиду Главног оодбора СНСД-а нису написали незадовољни студенти, иако признају да јесу. Можда је оловка њихова али рукопис је Рајков. Ако се питате зашто је Рајко писао сам себи, онда нисте схватили коме је та порука стварно упућена Пише: Миљан Ковач Ни оставка извршног секретара СНСД-а неће бацити сјенку на […]

недеља, јун 9, 2013 / 23:29

„Мама ти је копиле“ на зиду Главног оодбора СНСД-а нису написали незадовољни студенти, иако признају да јесу. Можда је оловка њихова али рукопис је Рајков. Ако се питате зашто је Рајко писао сам себи, онда нисте схватили коме је та порука стварно упућена

Пише: Миљан Ковач

Ни оставка извршног секретара СНСД-а неће бацити сјенку на његов допринос рушењу актуелне власти у Републици Српској, јер оно што није пошло за руком графичком раднику Недјељку Чабриновићу успјело је 99 година послије његовом колеги Рајку Васићу. Послије вишегодишњег безуспјешног бацања бомби чији су гелери тек понеког окрзнули „самоникли“ бомбаш Рајко овај пут је прецизним хицем смртно ранио тиранина. Некоме Гаврило некоме невјерни Брут, тек Васић је режиму чијим је вјерним сином донедавно саматран задао ударац какав сви заједно „издајници“, „страни плаћеници“,“непријатељи РС“, „сарајевски кругови“, и како их све није називо укључујћи и копилад никада нису успјели.

Узалудни су били сви покушаји „страних плаћеника“, и њихових „централа“ у Будимпешти, Минхену, Сарајеву, Београду, Загребу да уједине, незадовољне борце, студенте, раднике пензионере… Нису помагали ни долари ни значке из Мађарске ни, амерички амбасадор ни високи представник, али успио је Рајко Васић, зато он и није обични он је напредни графички радник…

„Мама ти је копиле“ на зиду Главног оодбора СНСД-а нису написали незадовољни студенти, иако признају да јесу. Можда је оловка њихова али рукопис је Рајков. Ако се питате зашто је Рајко писао сам себи, онда нисте схватили коме је та порука стварно упућена. Као што студенти нису писали по зиду СНСД-а тако ни Васић није назвао студенте „копиладима“. Уста јесу Васићева, али се зна чији је језик у њима. То наравно власнику тог језика није сметало да, након што је под прозором своје палате чуо из стотине грла ко је лопов, а ко копиле, појасни вјерном чувару језика, како се исти понекад задржи у прљавим устима и пошаље га у свом стилу тамо гдје му је и мјесто… али можда и прекасно, јер од ране сина Брута нема лијека, а поготово не помаже јавно одрицање од њега и његовог недјела, у виду саопштења у којем се појашњава да Рајко и Васић нису иста особа. Само је још фалило да саопште и да уопште није особа, односно да није (као што и није) сав свој, већ обична дворска луда која се мало заиграла у улизивњу господару па нехотице угризла руку коју је лизала.

Нехотице?

А да није ипак ово оно „врело прољеће“ што га је Шпирић најављивао прошле зиме, а дворска гласила додала да ће међу издајницима бити и неко из врха режима!?
Да су у бољим односима, помислио бих недај боже да је Копања мислио на Рајкана и то издиктирао славној дактилографкињи да објави у „Гласу Бакинаца“ (доњих).
Било како било, Брутов отров је у поодмаклој фази инкубације и његово дејство је више него очито. Прејак је то отров да би га ублажиле приче о националној угрожености, талачкој кризи, распаду БиХ,… Давно су то излапили противотрови и од њиховог учинка неће бити ништа. Прича о томе како је Полиција РС у цивилу била међу демонстрантима у сред Сарајева, није тај противотров. Напротив више личи на посљедицу дјеловања отрова право у мозак! Ако није тако онда се поставља питање зашто је након година силног хвалисања о томе како је наводно спасио Полицију РС Милорад Додик сада ту исту Полицију на послужавнику кршења закона (нема преласка међуентитеске линије) потурио под нос свима онима који би је радо укинули? Или значи ли то да постоји могућност и да Полиција Фердерације у цивилу хода по РС обављући неки тајни задатак?

Или је лудило графичких радника прелазно, или се режим РС одлучио на колективно политичко самоубисто, али колико је дубок рез столареве тестере на грани на кој сједи тек ће се видјети!

П.С. Када смо већ код тога да је Додик прихватио Васићеву оставку, сјетих се када је исти из СНСД-а пред локалне изборе 2004. Искључио тадашњег директора Завода за изградњу Бањалука, Чеду Савића, чије име се доводи у везу са многим криминалним радњама. Иако је СНСД о овоме тада издао и Саопштење за јавност, чим су прошли избори на искључење се заборавило, а Савић остао један од највјернијих „војника партије“.
 0 КОМЕНТАРА

 1. Pa šta mislite ko stoji iza ovih studenata, i što se oni sad toliko bune, kako su dosad mogli u tri paviljona? Sarajevno naravno, oće da ruše Dodika i Republiku Srpsku koju je stvorio

 2. srdjan90, 10.06.2013. 15:26:48 [78771]
  “Zna li neko gdje je Simo,Perov oroz baš mi nedostaje“

  Жив сам не бој се. Стојим данима у реду. Треба ми ЈМБГ за унуче, а снајка и син на послу.

  Хвала ти дијете што се бринеш за мене. И поздрави маму.

 3. Занимљиве су неке реченице из оовг новог блога друга Васића.

  Прво, он помиње господу Поповића и Миљевића, те г-ђе Ценић и Топић, како би указао на позадину.

  Даље у тексту пише: „Znaju ko im je politički otac i politička majka. Ko im savjetuje da budu mirni. Jerinić i ostali. Dok im gazde logisticiraju oni savjetuju.“

  Ако добро разумијем, овдје директно прозива друга Копању да стоји иза протеста.

  „Dok Umočevići određuju strategiju, oni upravuju i jedne i druge.“

  Прозива и Мочевића, који има потписане неке уговоре са НСРС.

  Можемо ли ово све растумачити?

  Биће да су се сви уротили против г-дина Васића? Али Главни га још чува.

 4. dražene, očito je da je SNSD u rasulu, ili bolje rečeno da su popucali oni šavovi po kojima je ta partija skrpljena (da ne ulazimo u to ko je sve krpio). Nikoga Vasić ovdje slučajno ne proziva. Npr. Nije ni potrebno objašnjavati prozivanje Svetlane Cenić, Miljevića, Popovića… tu je sve jasno.
  Međutim, prozivanj Jerinića je ustvari prozivanje Kopanje, a to je stari sukob unutar SNSD-a. Prozivanje Močevića, samo dodatno potvrđuje ono što je odavno poznato. Močević je bio i ostao svačiji potrčko, pa tako i potrčko ovog režima. Jasno je to i iz njegovog glasila, koje je opziciono samo u tekstovima srđana Puhala, i oni mu služe kao paravan. Močević (slavni konobar iz press centra) je odličan prijatelj i saradnik sa Jernićem. Njegovu otvorenu saradnju sa vlastima potvrđuju i ugovori sa NSRS. Ovom prozivkom, dakle. Vasić proziva i Radojičića, sa kojim je Močević u izuzetnim privatnim i poslovnim odnosima.
  Oni koji sutra umjesto SNSD-a dođu na vlast moraju dobro paziti daim se ne prišlepaju nikogovići poput močevića, Jerinića i inih poltrona svakog režima.

 5. srdjan90, 13.06.2013. 19:27:54

  Je ли то екипа из „Ринг“-а запјевала стару серенаду „Адио, Бакинци и остали прикључци“? Друг Васић је већ одавно у сукобу са другом Копањом, но руши ли друг Копања друга Додика, пријатеља свога? Или само жели да избоксује контролу над већим бројем министара у Влади РС.

 6. Drug Kopanja, uvijek postupa po naređenju, drugova odozgo :). Kada su drugovi odozgo to od njega tražili on je bio Miletov najbolji drug, ali vremena se mijenjaju…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *