Црнадак и Цецка: ЕУ и НАТО су стратешки циљеви

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је у Софији да је стратешки циљ спољне политике БиХ чланство у ЕУ и НАТО. Црнадак, који је учествовао у неформалном састанку министара спољних послова земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи у Софији, током данашњег састанка са предсједником бугарског Собрања Цецком Цачевом захвалио је Бугарској за јасну […]

среда, 3 фебруара, 2016 / 16:38

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је у Софији да је стратешки циљ спољне политике БиХ чланство у ЕУ и НАТО.

Црнадак, који је учествовао у неформалном састанку министара спољних послова земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи у Софији, током данашњег састанка са предсједником бугарског Собрања Цецком Цачевом захвалио је Бугарској за јасну и досљедну подршку за европску и евроатлантску перспективу БиХ, саопштено је из бугарског парламента.

– За БиХ је Процес сарадње у југоисточној Европи једна од најважнијих иницијатива за регионалну сарадњу, а бугарско предсједавање је изузетно успјешно – нагласио је Црнадак.
Цачева је рекла да је Процес сарадње у југоисточној Европи водећи политички формат регионалне сарадње и регионална платформа за европску и евроатлантску интеграцију западног Балкана.

Црнадак и Цачева заједнички су констатовали да између БиХ и Бугарске нема спорних питања, да постоји активни политички дијалог на свим нивоима, али и неискоришћени потенцијал у трговинско-економским односима и могућностима за развој сарадње у областима туризма, културе и образовања.