Ове године само хитови: Тужилаштво Бејха преслушало Бакира

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић саслушан је данас у Тужилаштву БиХ у својству свједока у случају у вези с именовањем Нермане Хаџијахић за амбасадора БиХ у Словенији. Изетбеговић је у просторије Тужилаштва БиХ дошао око 15 часова, а саслушање је завршено око 15 часова и 40 минута. Изетбеговић је на сједници Предсједништва БиХ именовао […]

среда, 3 фебруара, 2016 / 16:37

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић саслушан је данас у Тужилаштву БиХ у својству свједока у случају у вези с именовањем Нермане Хаџијахић за амбасадора БиХ у Словенији.

Изетбеговић је у просторије Тужилаштва БиХ дошао око 15 часова, а саслушање је завршено око 15 часова и 40 минута.

Изетбеговић је на сједници Предсједништва БиХ именовао Нерману Хаџијахић за амбасадора БиХ у Словенији и то на приједлог предсједника СББ-а Фахрудина Радончића.
Подсјећамо, у пресретнутим разговорима између Бакира Даутбашића и Фахрудина

Радончића говорило се о именовању Нермане Хаџијахић у знак захвалности њеном супругу Зијаду, запосленом у Амбасади САД-а у Сарајеву, а који је требао утицати да се обустави истрага против Бакира Даутбашића и других.

Фахрудин Радончићу је одређен једномјесечни притвор због постојања основане сумње да је починио кривично дјело удруживања ради чињења кривичних дјела, ометања рада правосуђа и кривично дјело давања награде или другог облика користи за трговину утицајем.0 КОМЕНТАРА