Црна Гора: оставка због секс-скандала

Предсједник Сената Државне ревизорске институције Црне Горе Мирослав Иванишевић поднио је неопозиву оставку на ту функцију због неприкладних интимних снимака објављених на Јутјубу, „цијенећи своје понашање недостојним државне функције“, јавили су подгорички медији. Иванишевић је упутио извињење својој породици, грађанима Црне Горе и државним институцијама и поручио да не жели да у овом тренутку "обављањем […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:16

Предсједник Сената Државне ревизорске институције Црне Горе Мирослав Иванишевић поднио је неопозиву оставку на ту функцију због неприкладних интимних снимака објављених на Јутјубу, „цијенећи своје понашање недостојним државне функције“, јавили су подгорички медији.

Иванишевић је упутио извињење својој породици, грађанима Црне Горе и државним институцијама и поручио да не жели да у овом тренутку "обављањем значајне државне функције представља било какво оптерећење било којим структурама и процесима у Црној Гори".

На Јутјубу су објављена два снимка из кабинета Иванишевића са непознатом женском особом, а на првом од њих, који траје девет минута и 55 секунди, слика је након првих кадрова замрачена, али се чује дијалог између њих, у највећем дијелу вулгаран, а потом и уздаси.

Иванишевић у тексту оставке поручује да ће, "неоптерећен државном функцијом", бити у прилици да у оквиру институција система и у судским процесима које је започео докаже да је био жртва уцјена и криминалних активности због којих вјерује да ће "извођачи сносити адекватну законску одговорност".

Иванишевић је од 1992. до 1998. године био министар трговине и министар за рад, здравство и социјалну политику у Влади Савезне Републике Југославије.

Од 1998. до 2004. године био је у Влади Црне Горе, прво као министар здравља, а потом финансија, да би потом, до 2006. године, када је именован на чело сената Државне ревизорске институције, био и потпредсједник Владе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *