Брчко: Представљен главни пројекат обилазнице

Члановима Владе и посланицима Скупштине данас је представљен Главни пројекат обилазнице која ће буџет дистрикта коштати око 28,5 милиона евра. С пројектовањем које ће бити завршено до краја јуна, тече и поступак изузимања земљишта и некретнина на траси, а почетак радова на овом капиталном објекту очекује се сљедеће године. Пројектовање обилазнице око Брчког повјерено је […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:26

Члановима Владе и посланицима Скупштине данас је представљен Главни пројекат обилазнице која ће буџет дистрикта коштати око 28,5 милиона евра.

С пројектовањем које ће бити завршено до краја јуна, тече и поступак изузимања земљишта и некретнина на траси, а почетак радова на овом капиталном објекту очекује се сљедеће године.

Пројектовање обилазнице око Брчког повјерено је референтним установама из Загреба и Бања Луке, а за тај посао уговорена цијена је 819.000 марака. О основним карактеристикама објекта данас су упознати чланови Владе и посланици Скупштине с намјером да се евентуалне примједбе уграде у коначну верзију која ће бити завршена крајем јуна.

Кредитно задужење код Европске банке за обнову и развој за изградњу обилазнице око Брчког је 28.5 милиона евра, а пројектанти истичу да ће то бити модерно конципирана саобраћајница с свим неопходним пратећим објектима.

Експропријација некретнина дуж трасе тече успјешно и у складу с утврђеним Правилником. Преостаје процјена још 14 породичних кућа које ће бити срушене, а како је наглашено, правичну накнаду власницима земље и објеката, резервисано је око осам милиона марака.

Реализација најкрупнијег капиталног објекта од успоставе дистрикта најављена је почетком идуће године, а планира се да обилазница буде у цијелости пуштена у саобраћај 2016.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *