Човић: Само по уставу и законима

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да његова странка неће разговарати са онима који данас грубо вријеђају став хрватског народа у БиХ, руше уставни поредак ФБиХ, те негирају одлуке Централне изборне комисије БиХ. Он је навео да самовоља СДП-а БиХ и њихова својеврсна "самоуправа" одговара оном нивоу хрватске самоуправе од прије 10 година, према […]

недеља, март 27, 2011 / 15:28

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да његова странка неће разговарати са онима који данас грубо вријеђају став хрватског народа у БиХ, руше уставни поредак ФБиХ, те негирају одлуке Централне изборне комисије БиХ.

Он је навео да самовоља СДП-а БиХ и њихова својеврсна "самоуправа" одговара оном нивоу хрватске самоуправе од прије 10 година, према којој се тада дјеловало и тенковима, док према овој, како је рекао, међународна заједница "мудро" ћути.

Човић је демантовао, да ће обновити "Херцег – Босну", јер Хрватима, као најмалобројнијем народу у БиХ, одговара систем, устав и закони, без обзира што неким одредбама нису задовољни.

"Док сам ја на челу ХДЗ-а БиХ и док овакав ХДЗ са оваквим руководством има овакву подршку хрватског народа, то се неће десити. Ми ћемо се понашати искључиво на темељу устава и закона", истакао је Човић.

Он је навео да према новој власти у ФБиХ нема никакву одговорност и да функционери ХДЗ-а БиХ имају упутства да не признају ту власт, те да са њом не комуницирају.

"Овим имамо неку врсту правне анархије која никако није добра и која у свашта може прерасти. Ако неко има право кршити Устав, како је СДП урадио са својом самоуправом, ко може спријечити друге да одговоре", запитао је Човић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *