Човић и ЕУ: Почнимо љубав из почетка

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић вјерује да ће се након 15. фебруара на озбиљан начин моћи говорити о новом почетку за БиХ у смислу све интензивније посвећености европским питањима. Човић каже да је предаја захтјева за чланство у ЕУ најсвечанији чин у послијератној историји БиХ и својеврсна карта за европску будућност, а та перспектива је, […]

субота, 13 фебруара, 2016 / 12:38

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић вјерује да ће се након 15. фебруара на озбиљан начин моћи говорити о новом почетку за БиХ у смислу све интензивније посвећености европским питањима.

Човић каже да је предаја захтјева за чланство у ЕУ најсвечанији чин у послијератној историји БиХ и својеврсна карта за европску будућност, а та перспектива је, како је рекао, у овом тренутку потребнија БиХ него икад.

"Што се БиХ буде брже кретала на европском путу, постајемо све уређеније друштво, а то је основ здравих активности које су претпоставка бољем животу грађана", рекао је Човић за "Дневни аваз".

Он је навео да механизам координације мора бити заснован на уставима БиХ, ентитета и кантона, а све изван тога би било импровизација која би појачала вертикалне међунационалне конфликте умјесто да их канализује и отклони.