Циркус Колорадо: Звезда тренера плаћа из донација

Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић рекао је да ће нови тренер црвено-бијелих Рикардо Са Пинто бити плаћан из донација, тј. ван клупске касе. "Став клуба је да нико нема плату већу од 200.000 евра и Са Пинтова ће бити близу тога. Да ли 180.000 или 200.000 евра, то не знам. Он ће бити плаћен […]

уторак, 19 марта, 2013 / 08:36

Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић рекао је да ће нови тренер црвено-бијелих Рикардо Са Пинто бити плаћан из донација, тј. ван клупске касе.

"Став клуба је да нико нема плату већу од 200.000 евра и Са Пинтова ће бити близу тога. Да ли 180.000 или 200.000 евра, то не знам. Он ће бити плаћен ван клупске касе, од донација. Људи из Управног одбора су пронашли оне који ће то да донесу", рекао је Стојадиновић новинарима послије сједнице Управног одбора.

Са Пинто ће према уговору у клубу остати до краја сљедеће сезоне, уз опцију да се сарадња продужи још годину дана, а Стојадиновић је најавио да ће се португалски тренер у уторак појавити у Београду.

"Са Пинто је и више него упознат са ситуацијом у којој се налази Црвена звезда. Није се упашио и свјестан је свега. Лично сам га довео и пружио ми је увјерење да ће нам донијети храброст. Не вјерујем да може да буде лош тренер", рекао је Стојадиновић.

Он је додао да мисли да је Са Пинто право рјешење за мјесто Звездиног тренера.

"Не плашим се јер Рикардо одаје позитивну енергију и повјерење. Не познајем га лично, једном сам га видио, али би било глупо да неко не зна Са Пинта. Ако погријешим, нека иде по мојим леђима", рекао је Стојадиновић.

Према његовим ријечима, Са Пинто је инсистирао да доведе само једног сарадника у Београд, који ће зарађивати 3.000 евра мјесечно.

Досадашњи тренер Црвене звезде Александар Јанковић споразумно је раскинуо уговор са клубом, а Стојадиновић је поновио став да није отјеран.

"Уговор је раскинут на обострано задовољство. Нико није смијењен, ни отјеран и то је најбоље рјешење за клуб и ситуацију у којој се налазимо. Његова смјена је сплет разних околности и не треба кривити никога", рекао је Стојадиновић.

Спортски директор Звезде је казао да би било добро да Са Пинто што прије преузме екипу, а сљедећи тренинг црвено-бијелих је заказан за сриједу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *