Чикаго: Више од 300 000 становника без електричне енергије

Више од 300 000 потрошача остало је јутрос без струје у Чикагу и његовим предграђима – саопштили су из компаније за снабдијевање електричном енергијом Комонвелт Едисон. Њихов портпарол је за Си-Ен-Ен рекао да њихови оператери раде на поновном укључивању, али каже како би могло проћи неколико дана прије него што потрошачи буду уредно снабдијевени електричном […]

среда, 22 јуна, 2011 / 14:26

Више од 300 000 потрошача остало је јутрос без струје у Чикагу и његовим предграђима – саопштили су из компаније за снабдијевање електричном енергијом Комонвелт Едисон.

Њихов портпарол је за Си-Ен-Ен рекао да њихови оператери раде на поновном укључивању, али каже како би могло проћи неколико дана прије него што потрошачи буду уредно снабдијевени електричном енергијом.

"Тешке олује које су похарале Чикаго изазвале су огромну штету, што ће довести до вишедневног рада на поновном укључивању", наводи се у саопштењу.

Невријеме је на чикашком подручју изазвало проблеме и у саобраћају. Чак 350 летова отказано је на аеродрому "О’Хара", као и на аеродрому "Мидвеј", због јаке кише и грмљавине.