Чавић: НДП у Бијељини ће на изборе водити привремени ГО

Предсједник НДП-а Драган Чавић најавио је данас да ће странком у Бијељини руководити Привремени градски одбор који ће спровести и цијели изборни процес.

петак, јун 22, 2018 / 22:54

„Жалим што је уопште дошло до ове ситуације и што је Перица Спасојевић поднио оставку /на функцију предсједника Градског одбора НДП Бијељина/ и иступио из странке“, рекао је Чавић новинарима након сједнице у хотелу „Дрина“ на којој је формиран Привремени градски одбор.

Он је додао да Привремени градски одбор НДП од седам чланова, на челу са повјереником Миланом Љубојевићем, треба да изврши консолидацију странке у Бијељини до 30. октобра, уз оцјену да то иде у добром правцу.

„Јако нам је стало да имамо одбор у Бијељини и да покажемо да нас има на најзначајнијем мјесту у Републици Српској, уз Бањалуку и друге градове, од којих сваки има свој стратешки значај, а Бијељина посебно. Учинићемо све да овдје јачамо инфраструктуру“, навео је Чавић.

Према његовим ријечима, Спасојевић није хтио да прихвати једногласне одлуке Предсједништва странке и то је био повод за његову оставку, као и оставку Младенке Вујадиновић на чланство у НДП.

„Ситуација нас је натјерала да овдје правимо привремене кораке, а о Спасојевићу немам ништа лоше да кажем, напротив, заједно смо се много година борили и доносили и тешка рјешења, јер је генерално тешко бити опозициона и странка са мањим ресурсима, али смо опстали на политичкој сцени и упечатљиво и принципијелно дјелујемо у цијелој Републици“, каже Чавић.

Он није говорио о именима кандидата на страначким листама, а новинарима је саопштио да је Спасојевић инсистирао на конкретном кандидату који ће бити носилац компензационе листе, што није статутарно.

Чавић је потврдио да је са одласком Спасојевића НДП престао да буде парламентаран у Бијељини, не спорећи да мандат припада одборнику. Он је рекао да свих протеклих година странка није имала замјерки ни спорења са Спасојевићем као одборником у Скупштини града.

„Ово нам уоште није требало непосредно пред изборе, али догодило се“, рекао је Чавић.

Одговарајући на питања новинара о најављеном повећању плата и пензија у Српској, лидер НДП-а је рекао да је до тог повећања требало доћи и раније, али и да за повећање плата постоји реалан оквир, те да ће то бити неизводљиво у неким локалним заједницама које су презадужене.

Он сматра да локалним заједницима треба ограничити издвајања за бруто плате запослених у администрацији на 25 одсто изворног годишњег прихода.

„Као посланик сам говорио и да треба смањити порезе и на терет тога повећати примања радника, али наћи добро рјешење и уз појачану контролу, јер послодавци често злоупотребљавају измјене закона и када се смањи пореско оптерећење не повећају за тај износ зараде запослених, него своју личну зараду“, рекао је Чавић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *