Србија ће добијати нафту из Ирана?

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић разговарао је данас са иранским колегом Мохамедом Шариатмадаријем о могућностима да се Србија снабдијева нафтом из те земље, као и да српске компаније учествују у модернизацији термоелектрана у Ирану.

петак, 22 јуна, 2018 / 20:56

"Разговарали смо о могућностима снабдевања нашег тржишта сировом нафтом произведеном у Ирану, о сарадњи у области рударства, узимајући у обзир чињеницу да Иран располаже озбиљним минералним богатствима", рекао је Антић.

Он је навео да је за њега најзначајнији дио разговора било питање како да српске компаније буду дио пројекта модернизације термоелектрана у Ирану, пренијели су београдски медији.

Антић је рекао да Иран планира да у пројекте обнове термоелектрана у тој земљи инвестира више од 1,2 милијарде долара, а да ће Србија покушати да узме добар дио тог посла.

Ирански министар индустрије, рударства и трговине навео је да је договорено да у што краћем року буду формирани експертски тимови двије земље, те да се у септембру састану радне групе ради договора о практичним облицима даље сарадње.

Шариатмадари је подсјетио и на дугу историју односа двије земље у области рударства и нафте и на могућности јачања односа Србије и Ирана у овој области.Оставите одговор