Часно, али касно: Коштуница одлази са чела ДСС

Предсједник ДСС Војислав Коштуница, који је најавио оставку на ту функцију, сва овлашћења ће пренијети на потпредсједника странке Александра Поповића, сазнаје Б92. Поповић ће, како се сазнаје, странку водити до ванредне страначке скупштине, која би, према незваничним најавама, требало да се одржи до љета. Подсјетимо, према писању београдских медија, лидер Демократске странке Србије одлучио је […]

среда, март 19, 2014 / 09:17

Предсједник ДСС Војислав Коштуница, који је најавио оставку на ту функцију, сва овлашћења ће пренијети на потпредсједника странке Александра Поповића, сазнаје Б92.

Поповић ће, како се сазнаје, странку водити до ванредне страначке скупштине, која би, према незваничним најавама, требало да се одржи до љета.

Подсјетимо, према писању београдских медија, лидер Демократске странке Србије одлучио је да поднесе оставку на мјесто предсједника странке, о чему ће обавијестити Председништво своје странке у среду.

Бивши предсједник СРЈ и премијер Србије у два мандата, ријешио је да се после великог изборног неуспјеха, практично повуче из дневно-политичке арене и да препусти чело странке коју је основао 1992.

ДСС није на ванредним изборима за парламент 16. марта прешла цензус, освојивши 4,24 одсто гласова бирача, прецизније, за њу је гласало 151.677 грађана. Тиме је ДСС остала, после дуже времена, без иједног мјеста у Скупштини Србије.0 КОМЕНТАРА

  1. Човјек је имао 6-7% и био сигуран са 25 људи у Скупштини Србије, а онда га је загрлио Милорад Додик, и завршио је каријеру. 😀

    Као некад Плавшићка и Радишић, а и Перо Ђокић тоне полако до испод цензуса. Занимљива је судбина ДС-а и Бориса Тадића. Иста чека и Додика и СНСД. Питање је само да ли ће оба у окове.

  2. А не бих се изненадио ни да Дачића Вучић стави иза решетака („коферче“, Шарић) и тако се ријеши свих противника. Динкић већ пакује кофере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *