Будимир се позвао на имунитет

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир позвао се на имунитет тако да неће бити ухапшен, али му је ограничено кретање, сазнаје Срна. Савјетник предсједника ФБиХ Лаура Бошњак рекла је новинарима у Сарајеву да је Будимир у својој канцеларији у згради Предсједништва БиХ и да је у току претрес. Почетку претреса присуствовао је и тужилац Олег Чавка, […]

петак, 26 априла, 2013 / 15:12

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир позвао се на имунитет тако да неће бити ухапшен, али му је ограничено кретање, сазнаје Срна.

Савјетник предсједника ФБиХ Лаура Бошњак рекла је новинарима у Сарајеву да је Будимир у својој канцеларији у згради Предсједништва БиХ и да је у току претрес.

Почетку претреса присуствовао је и тужилац Олег Чавка, који је напустио зграду Предсједништва, али није давао изјаве за новинаре.

Припадници Сипе изнијелу су одређени материјал из кабинета предсједника ФБиХ у Сарајеву, јавио је дописник Срне.

Будимир се наводно сумњичи за коруптивна дјела и примање мита за помиловања.

Сипа је блокирала и зграду Владе Федерације БиХ у Мостару у којој се налазе сви министри, јер је у току сједница.

У зграду је ушла и екипа Хитне помоћи, јер је позлило шефу кабинета предсједника ФБиХ Винку Дринвцу.

Сипа врши претресе и на подручју Широког Бријега, а тренутно се налазе у предузећу "Бернина" које се бави продајом воћа и поврћа. Према сазнањима Срне, неко од чланова породице власника предузећа доводи се у везу са помиловањима и Будимиром.

У МУП-у Западнохерцеговачког кантона не желе давати информације, јер је ријеч о акцији Сипе.