Бања Лука: Владајући опет напустили сједницу градске скупштине

Скупштина Града Бања Лука прекинута је данас на захтјев СНСД, јер неколико одборника ове странке није било присутно на сједници. “С обзиром на то да је оправдано одсутан већи број одборника, затражено је одлагање сједнице од стране Клуба СНСД-а које су подржали клубови одборника Демократског народног савеза и Социјалистичке партије и у таквим условима немамо […]

петак, април 26, 2013 / 15:29

Скупштина Града Бања Лука прекинута је данас на захтјев СНСД, јер неколико одборника ове странке није било присутно на сједници.

“С обзиром на то да је оправдано одсутан већи број одборника, затражено је одлагање сједнице од стране Клуба СНСД-а које су подржали клубови одборника Демократског народног савеза и Социјалистичке партије и у таквим условима немамо кворум да можемо радити“, изјавио је предсједник Скупштине Града, Будимир Балабан.

Према његовим ријечима, Скупштински колегијум ће бити одржан након празника, 13. маја и очекује се наставак седме сједнице 14. маја, о чему ће јавност благовремено бити обавјештена.

У опозицији кажу да је владајућа колалиција поново напустила Скупштину града, а након што су увидјели да неће моћи добити подршку за своје приједлоге, конкретно – Извјештај о раду Туристичке организације Бања Луке није могао добити потребну већину гласова.

“Прекршен је Пословник, самим тим што Програм рада Скупштине није испоштован, али и зато што је постојао потребан кворум, а позиција није жељела да ради, каже Мирна Савић Бањац,“ одорник из редова ДП.

Она поставља питање, до које мјере грађани Бање Луке могу толерисати самовољу, неодговорност, бахатост оних који управљају градом?

Одборници СНСД су већ једном напуштали сједницу Скупштине Града када није прошао њихов приједлог о измјенама и допунама Одлуке о грађевинском земљишту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *