Брука од купа: Прекинута утакмица Војводина – Партизан

Срамно је завршен Куп Србије за сезону 2010/11. Јесте судија Слободан Веселиновић у 90. минуту одсвирао крај финала између Партизана и Војводине при резултату 2:1, али од 82. минута се није играло. Незадовољни одлукама судије, Новосађани нису хтели да наставе меч. Револт код играча и стручног штаба Војводине изазвале су три ситуације – досуђен пенал […]

среда, 11 маја, 2011 / 23:55

Срамно је завршен Куп Србије за сезону 2010/11. Јесте судија Слободан Веселиновић у 90. минуту одсвирао крај финала између Партизана и Војводине при резултату 2:1, али од 82. минута се није играло. Незадовољни одлукама судије, Новосађани нису хтели да наставе меч.

Револт код играча и стручног штаба Војводине изазвале су три ситуације – досуђен пенал за Партизан који је Звонимир Вукић претворио у 2:1, затим поништен гол Даниела Мојсова због прекршаја над Стефаном Савићем и недосуђен пенал над Браниславом Трајковићем после старта Принса Тејга…

Све је почело у 72. минуту при резултату 1:1. Тејго је прошао поред Мојсова, који је подметнуо ногу, саплео нападача Партизана, после чега је Веселиновић показао на белу тачку, а Вукић био сигуран реализатор најстроже казне.

У 80. минуту Мојсов је, после прекида који је извео Георги Меребашвили, главом послао лопту у мрежу Владимира Стојковића, а главни арбитар поништио гол, јер је Македонац у скоку вукао за дрес Стефана Савића.

Кап у пуној чаши жучи за Новосађане пала је само два минута касније. Бранислав Трајковић се намештао за шут у казненом простору црно-белих, Тејго је стартовао, а дефанзивац Војводине је у паду шутирао… Веселиновић је показао да Стојковић изведе гол-аут.

Тада је реаговао стручни штаб "лала" и позвао играче да изађу са терена. Одмах се створила гужва на терену, инцидената није било, а завршена је тако што су Новосађани отишли до источне трибине Звездиног стадиона како би отпоздравили својим навијачима, певали са њима и поклонили им дресове.

Веселиновић је у 90. минуту одсвирао крај.

Црно-бели су касније добили златне медаље, а капитен Младен Крстајић је подигао пехар намењен победнику Купа Србије.

Свему је претходила игра, која то није била. Финалисти су на терен изашли са намером да не играју фудбал. Прштало је од прекршаја, сваки је био на ивици туче, а званично најбољем српском судији није преостало ништа друго него да "сецка" утакмицу.

Партизан је имао срећу да репрезентативни голман Жељко Бркић погреши у 16. минуту, па да поведе.

Мохамед Камара је преварио Јанка Тумбасевића на десној страни, на месту где се спајају линија шеснаестерца и гол-аут линија – и центрирао. Бркић је неспретно реаговао, испустио је лопту, што је Тејго искористио и убацио је у мрежу – 1:0.

Иако знају да им то не иде "од ноге", црно-бели су се после вођства повукли. Прецизније, препустили су противнику посед лопте. Међутим, Војводина је показала да се не сналази када треба да нападне јаког ривала.

Ипак, црно-бели су кажњени за кукавички приступ, јер је Мојсов изједначио у 63. минуту. Резервиста Меребашвили је извео прекид, црно-бели су заборавили Македонца који је у паду на петерцу само закачио лопту и проследио је у мрежу – 1:1.

А онда је уследила фарса…

Да ће финале Купа Србије бити циркуска представа могло се закључити и пре почетка утакмице, јер је старт каснио 25 минута.

Разлог?

Према незваничним сазнањима МОНДА, први човек Војводине није дозволио играчима да изађу на терен док на источну трибину не уђу сви навијачи њиховог клуба?!

Срамоти српског фудбала са трибина Звездиног стадиона сведочило је око 20 хиљада људи.

ПАРТИЗАН: Стојковић – Миљковић, Савић, Крстајић, Јовановић – Камара, Смиљанић (од 82. Петровић), Томић (од 73. Илић), Бабовић – Илиев (од 62. Вукић), Тејго.

ВОЈВОДИНА: Бркић, Вулићевић, Мојсов, Трајковић, Павловић, Медојевић, Стевановић (од 60. Меребашвили), Тумбасевић, Лазетић (од 74. Катаи), Илић, Оумару.

Партизан је у 19. финалу Купа освојио 12. трофеј, а Војводина га се није домогла ни у петом финалу.Оставите одговор