Цуре подаци са Фејсбука – случајно

Компанија за производњу софтверске заштите "Симантек” саопштила је данас да је могуће да су у протеклих неколико година лични подаци корисника интернет странице "Фејсбук” случајно исцурили према трећој страни, посебно рекламним агенцијама. У саопштењу се наводи да су треће стране тиме могле да приступе личним информацијама попут профила, фотографија и порука и да су могли […]

среда, мај 11, 2011 / 22:02

Компанија за производњу софтверске заштите "Симантек” саопштила је данас да је могуће да су у протеклих неколико година лични подаци корисника интернет странице "Фејсбук” случајно исцурили према трећој страни, посебно рекламним агенцијама.

У саопштењу се наводи да су треће стране тиме могле да приступе личним информацијама попут профила, фотографија и порука и да су могли да сами постављају поруке.

“Према претпоставкама, од 11. априла 2011. године близу 100 000 апликација било је изложено цурењу информација. Током година могуће је да је ка трећим странама неповратно отишло неколико милиона приступних симбола”, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је могуће да и треће стране можда нису схватиле да могу да приступе исцурјелим информацијама.

“Симантек” наглашава да је “Фејсбук” обавијештен о овом питању и да је потврдио истицање информација, као и да су предузети кораци ка рјешавању овог проблема.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор