Земљотрес на Медитерану: Није Рим него југ Шпаније!

Два снажна потреса погодила су град Лорка у шпанској регији Мурсија , смјештеној на југоистоку Пиренејског полустрва, при чему је најмање седморо људи погинуло, јавља шпански лист Ел Мундо на свом порталу. Први потрес био је јачине 4,5 степени по Рихтеру, док је други потрес, два сата касније, који је регију погодио у 18.50 сати, […]

среда, 11 маја, 2011 / 21:24

Два снажна потреса погодила су град Лорка у шпанској регији Мурсија , смјештеној на југоистоку Пиренејског полустрва, при чему је најмање седморо људи погинуло, јавља шпански лист Ел Мундо на свом порталу.

Први потрес био је јачине 4,5 степени по Рихтеру, док је други потрес, два сата касније, који је регију погодио у 18.50 сати, био јачи – 5,1 степена.

Епицентар потреса био је источно од Лорке, а осјетио се у неколико градова у регији. Узроковао је велику материјалну штету, но детаљи засад нису познати.

За земљотрес су се данас били спремили многи Римљани јер је Рафаеле Бенданди, сеизмолог који је погодио датуме неколико потреса, предвидио да ће се Колосеум сруштити 11. маја!Оставите одговор