Број жртава у Америци мањи него што је првобитно јављено

Торнадо ширине три километра, сравнио је готово цијели амерички градић Мор у Оклахоми. Најмање 24 људи је погинуло, а на стотине је поврухеђено. Конфузија око броја мртвих, јер је првобитно објављено да је 90 људи погинуло. Кроз град Мур у Оклахоми прошао је торнадо изузетне снаге, који је рушио све пред собом. Амерички метеоролошки центар […]

среда, мај 22, 2013 / 08:33

Торнадо ширине три километра, сравнио је готово цијели амерички градић Мор у Оклахоми. Најмање 24 људи је погинуло, а на стотине је поврухеђено. Конфузија око броја мртвих, јер је првобитно објављено да је 90 људи погинуло.

Кроз град Мур у Оклахоми прошао је торнадо изузетне снаге, који је рушио све пред собом.

Амерички метеоролошки центар процијенио је да је био јачине четвртог степена, на Фуџитиној скали од пет степени. Уништен је велик број кућа а двије школе и једна болница потпуно су сравњене са земљом док је торнадо "слагао" аутомобиле једне преко других.

"Видјели смо људе како излазе испод рушевина. Морали смо буквално да склањамо зидове са њих," рекао је један од људи који учествује у акцији спасавања.

Због торнада, авионима је привремено забрањено да лете изнад Оклахоме, са изузетком оних који помажу у потрази за преживјелима.

Иако је прво битно објављено да је погинуло 90 људи и да међу погинулима има 20 дјеце, која су страдала у двије порушене школе, амерички медији су објавили да су откривено 24 тијела.

Амерички предсједник Барак Обама прогласио је стање велике елементарне непогоде у држави Оклахома.

Мобилисана је и Национална гарда Оклахоме чији ће припадници пружити помоћ жртвама торнада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *