Рикер: БиХ треба у НАТО и ЕУ, и нема шта да пита више

Замјеник помоћника америчког државног секретара Филип Рикер сматра да је интеграција БиХ у ЕУ и НАТО пут који нема алтернативу и да је то најлакши начин да проблеми у БиХ буду ријешени. Рикер је током сусрета са министром безбједности Бих Фахрудином Радончићем истакао да је за БиХ изузетно важно да "не губи вријеме". На састанку […]

среда, 22 маја, 2013 / 08:29

Замјеник помоћника америчког државног секретара Филип Рикер сматра да је интеграција БиХ у ЕУ и НАТО пут који нема алтернативу и да је то најлакши начин да проблеми у БиХ буду ријешени.

Рикер је током сусрета са министром безбједности Бих Фахрудином Радончићем истакао да је за БиХ изузетно важно да "не губи вријеме".

На састанку је било ријечи о безбједносним приликама и политичкој ситуацији у БиХ, а посебно су потенцирана питања војне имовине и провођење одлуке Суда у Стразбуру у предмету "Сејдић-Финци".

Рикер је исказао пуну подршку Министарству безбједности БиХ и Радончићу због осјетног напретка у раду овог министарства.

Током састанка је потенциран значај испуњавања међународних обавеза БиХ и јачања безбједносног окружења, те предузимања рестриктивних мјера против режима у Ирану, саопштено је из Радончићевог кабинета.

"У позитивном контексту посматра се и јасно изражена ангажованост Министарства безбједности БиХ и агенција за провођење закона у борби против организованог криминала, а примјер за то је успјешно лоцирање и хапшење Насера Кељмендија", наводи се у саопштењу.

Радончић је као предсједник Савеза за бољу будућност захвалио на подршци САД БиХ и изразио спремност да његова странка настави са конструктивним дјеловањем кроз институције система.

Он је најавио да ће парламенту БиХ у наредних неколико дана упутити свој или са другим странкама усаглашен приједлог за рјешавање питања војне имовине.2 КОМЕНТАРА

  1. Овдје сва додикова досадашња шоу-представа пада у воду, ради како ти газда каже и тако ће бити и даље. На нама је једино да нађемо неког мање бахатог и мање похлепног, па ако већ мора њих да слуша, оно бар да нас не лаже и не краде овако безочно ко тракториста!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *