Брнабићкин кабинет демантује да је Србија на црној листи Гугла

Кабинет премијера Србије Ане Брнабић саопштио је да Србија није стављена на црну листу "Гугла" и да је ријеч о техничком проблему који би требало да буде ријешен у најскорије вријеме.

петак, 19 октобра, 2018 / 22:00

У саопштењу се истиче да су Брнабићева и њен тим задужен за дигитализацију у непосредном контакту са представницима компаније "Гугл" добили чврста увјеравања да је ријеч о техничком, а не, како су пренијели поједини медији и друштвене мреже, о политичком, финансијском или правном проблему.

"Очекујемо најскорије решење овог техничког проблема и наставак нормалног функционисања свих сервиса компаније `Гугл` у Србији. Верујемо да ће се компанија `Гугл` ускоро о овоме изјаснити", наведено је у саопштењу.

Кабинет премијера Србије апеловао је да се због иститинитог информисања јавности, овако важне информације провјере прије емитовања.

Поједини медији јавили су раније да је компанија "Гугл" ставила Србију на црну листу земаља, односно укинула приступ њеном сервису "Џи свит" /Г Суите/, чиме су без алатки за пословање остали бизнис корисници "Гугл" услуга у Србији.