11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Бредли Менинг убудуће хоће да буде жена, по имену Челзи

Амерички војник Бредли Менинг, осуђен на 35 година затвора због одавања повјерљивих америчких докумената, саопштио је данас да је жена и да убудуће жели да живи под именом Челси.

четвртак, 22 августа, 2013 / 15:52

"Са преласком у ову нову фазу свог живота, желим да сви упознају моју праву личност. Ја сам Челси Менинг, ја сам жена", поручио је Менинг /25/ у саопштењу прочитаном на телевизији Ен-Би-Си.

Менинг је додао да се тако осјећа од дјетињства и да "жели да добије хормонску терапију што је прије могуће".

"Такође захтијевам да ми се од данас обраћате мојим новим именом и да користите замјеницу за женско лице", наводи се у саопштењу.

Менингов адвокат Дејвид Кумбс изјавио да је очекује помиловање за свог клијента од предсједника САД Барака Обаме.

Менинг, бивши нижерангирани обавјештајни аналитичар, осуђен је јуче јер је веб сајту "Викиликс" предао више од 700.000 повјерљивих докумената америчке дипломатије.

Кумбс је рекао да би његов клијент могао бити помилован за седам година0 КОМЕНТАРА