Брчко – Тужилаштво Дистрикта покренуло истрагу због лажних бирача

Према писању портала аваз.ба Тужилаштво Брчко дистрикта је, због сумњи да се на Централном изборном списку БиХ за подручје Дистрикта нашао велики број незаконито уписаних, односно лажних бирача, покренуло истрагу о могућим злоупотребама. Подаци о лажним становницима Брчког, који су се својевремено пријављивали на адресама градских институција, затим адресама ратом исељених брчанских Бошњака, хуманитарних организација […]

понедељак, 27 августа, 2012 / 13:32

Према писању портала аваз.ба Тужилаштво Брчко дистрикта је, због сумњи да се на Централном изборном списку БиХ за подручје Дистрикта нашао велики број незаконито уписаних, односно лажних бирача, покренуло истрагу о могућим злоупотребама.

Подаци о лажним становницима Брчког, који су се својевремено пријављивали на адресама градских институција, затим адресама ратом исељених брчанских Бошњака, хуманитарних организација и вјерских заједница, постојали су и раније у Дистрикту али ваљане истраге о томе до сада није било.

Тако је одмах након рата издато неколико хиљада личних карата с брчанском адресом, углавном српским избјеглицама из Хрватске, те држављанима Србије, који су потом гласали на изборима у Брчком, а многи од њих, међу којима и они који се сумњиче за ратне злочине, касније су добили и ЦИПС-ове документе, пише аваз.ба.

Иако је истрага Тужилаштва БиХ од прије неколико година наговјештавала да ће се лажни становници Брчког, као и они који су им издавали држављанства и родне листове, коначно суочити са законом, до данас се то није десило, а хоће ли видјет ћемо у мјесецу који је пред нама.Оставите одговор