Србији свјетско злато у баскету "три на три"

Мушка репрезентација Србија освојила је прво мјесто и златну медаљу на свjетском првенству у баскету "три на три”, које је у организацији Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) одржано у Атини. Марко Савић, Душан Домовић-Булут, Марко Ждеро и Милан Бошковић у великом финалу, после невјероватне завршнице, били су бољи од репрезентативаца Француске са 16:13, пренјео је Кошаркашки […]

понедељак, 27 августа, 2012 / 15:22

Мушка репрезентација Србија освојила је прво мјесто и златну медаљу на свjетском првенству у баскету "три на три”, које је у организацији Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) одржано у Атини.

Марко Савић, Душан Домовић-Булут, Марко Ждеро и Милан Бошковић у великом финалу, после невјероватне завршнице, били су бољи од репрезентативаца Француске са 16:13, пренјео је Кошаркашки савез Србије на свом сајту.

Репрезентација Србије је против искусне и физички доминатне селекције Француске повела 2:0, али је већим дијелом сусрета, највише због предности ривала у скок игри, била у резултатском заостатку.

„Триколори” су на два минута прије краја имали чак четири поена предности (12:8). Међутим, борбени репрезентативци Србије нису помишљали на предају. До краја сусрета феноменални Савић постигао је осам узастопних поена, од чега две „двојке” за недостижну предност 16:12 само неколико секунди прије краја меча.

Поред јунака тријумфа Савића, који је постигао укупно девет поена, огроман допринос побједи дао је и Домовић-Булут са седам постигнутих поена.

Треће мјесто припало је селекцији Украјине која је у мечу за бронзану медаљу била боља од селекције Израела – 19:18.

У конкуренцији сениорки, у великом финалу, селекција САД била је успјјешнија од Француске – 17:16.Оставите одговор