Брчко: Посланици у сриједу расправљају о општој политици дистрикта

Посланици Скупштине Брчко дистрикта у сриједу ће на сједници парламента расправљати о документу који се зове „Општа политика Брчко дистрикта за период од 2013. до 2016. године“. То је један од најважнијих докумената тренутне власти у Дистрикту, који доноси правце њиховог дјеловања у четверогодишњем мандату. Допредсједник Скупштине Брчко дистрикта, Адем Рибић, је, представљајући овај документ, […]

петак, мај 17, 2013 / 16:08

Посланици Скупштине Брчко дистрикта у сриједу ће на сједници парламента расправљати о документу који се зове „Општа политика Брчко дистрикта за период од 2013. до 2016. године“.

То је један од најважнијих докумената тренутне власти у Дистрикту, који доноси правце њиховог дјеловања у четверогодишњем мандату.

Допредсједник Скупштине Брчко дистрикта, Адем Рибић, је, представљајући овај документ, рекао да је нагласак опште политике за трогодишњи период стављен на: привреду, пољопривреду, образовање и здравство.

Он тврди да тренутно Брчко дистрикт нема добро организовану привреду и да ће Влада омогућити додатне субвенције послодавцима како би отварали производњу и почели запошљавати раднике. Жеља локалне власти је да сви производни капацитети у Брчком буду по узору на успјешни Бимал и Шећерану. У том смислу оживљавање и стављање на здраве ноге Боснаплода је приоритет, који је битан и за пољопривреду.

Пољопривреда је једино што за сада нешто производи у Брчко дистрикту, али и ту треба појачати субвенције и квалитетније усмјерити производњу, те пронаћи пласман производа, сматра Рибић.

Када је ријеч о образовању, потребно је порадити на школској инфраструктури и проналаску квалитетних кадрова који ће нашим ученицима пружити адекватно образовање, сматра он.

Рибић за здравство у Брчко дистрикту тврди да га заправо и нема и да тренутно изгледа као разбијена војска. Због тога је хитно потребно пронаћи стручне и храбре кадрове који ће покренути здравство с мртве тачке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *