Брчко: Човјек претучен јер је наручио турску кафу у кафани

Газда кафића А.М. оптужен за наношење тешких тjелесних повредa из мржње. Он је госта, који је наручио турску кафу, претукао и избацио из кафића, уз објашњење да „иде у Турску ако хоће да је пије“ и да је то хрватска, а не турска кафана.

субота, август 25, 2012 / 20:30

Основни суд дистрикта Брчко потврдио је оптужницу којом се мушкарац, чији су иницијали А.М. терети за наношење тешке тjелесне повреде из мржње.

Оптужени А.М. се терети да је 22. марта у хрватском селу Горњи Зовик, код Брчког, забранио конобарици у угоститељском објекту да услужи госта К.С, који наручио „пиво и турску кафу“.

Оптужени је рекао да конобарица неће правити турску кафу и да К.С. иде у Турску ако хоће да је пије. Затим га је истjеривао напоље говорећи да је то хрватска, а не турска кафана, саопштено је из Правосудне комисије.

У саопштењу се наводи да је А.М., очигледно мотивисан предрасудама и разликама везаним за национално поријекло и језик који је користио оштећени, пришао К.С. и песницама га више пута ударио у прса и тако оборио на под.

Ту га је, како се даље наводи, наставио ударати ногама по цијелом тијелу и при том му је сломио обе поткољеничне кости лијеве ноге.

„Оштећени је након тога испузао из кафане и при том је чуо оптуженог како коментарише да оштећеном није ништа, псујући му балијску мајку и коментаришући `нека умре`“, наведи се у саопштењу.

Правосудна комисија дистрикта напомиње да је ријеч о првој оптужници подигнутој због кривичног дјела из мржње, након што је Кривични закон дистрикта од 30. јуна 2010. године прописао оваква кривична дјела.0 КОМЕНТАРА

  1. ЈОш један доказ да помирења овдје НЕМА. Раздвојени смо ми трајно, тамо гдје нема закона, нити наметнутих одлука – у НАШИМ ГЛАВАМА!

    Иначе не оправдавам поступак овог силеџије, ако си угоститељ онда не можеш бити шупак. Узмеш паре гостима, ако је цијена домаће кафе 1 марку, а он наручио Турску, онда му наплатиш 5 марака уз осмјех и образложење ево је из ТУРСКЕ, „сиктеруша и по“ 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *